Πιθανή πώληση της μονάδας κινητών τηλεφώνων της NEC στη Lenovo

Εξετάζει «διάφορους τρόπους» για να ενισχύσει τις πιθανότητες επιτυχίας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
23:50
29/03/2013
Πιθανή πώληση της μονάδας κινητών τηλεφώνων της NEC στη Lenovo
loading

Η γνωστή εταιρία NEC εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της «προβληματικής» μονάδας κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Μάλιστα, η Lenovo συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο αγοραστής.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετές αναφορές πως η Lenovo ψάχνει να αποκτήσει μία μονάδα κινητών τηλεφώνων, με πιο πρόσφατη την δήλωση του ίδιο του CEO της εταιρίας, Yang Yuanqing, που πως η εταιρία του είναι ανοιχτή στην ενδεχόμενη εξαγορά της BlackBerry.

Η NEC δεν κατάφερε να γίνει ανταγωνιστική στο χώρο των κινητών, παρουσιάζοντας δύο συνεχόμενα χρόνια ζημιές. Η πώληση της συγκεκριμένης μονάδας ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας, ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Σε δήλωση των εκπροσώπων της προς τους επενδυτές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, η NEC τόνισε πως «εξετάζουμε διάφορους τρόπους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας μας, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα». Απέφυγε να σχολιάσει το αν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πώληση του τμήματος σε κάποια άλλη εταιρία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει