Ανακινήστε το τηλέφωνό σας για να το φορτίσετε

Νέα μέθοδο άντλησης ενέργειας αναπτύσσουν ερευνητές στη Βιρτζίνια


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMOBILE
15:50
23/01/2013
Ανακινήστε το τηλέφωνό σας για να το φορτίσετε
loading

Χρειάστηκε ποτέ να πραγματοποιήσετε μία κλήση ενώ το κινητό σας είχε ξεμείνει από μπαταρία; Φανταστείτε να μπορούσατε με κάποιο τρόπο να το φορτίζατε, έστω και για μερικά λεπτά, ανακινώντας το.

Μπορεί να ακούγεται σαν ταινία επιστημονική φαντασίας, όμως ερευνητές από το πανεπιστήμιο Virginia Tech στο Blackbur, ήδη εργάζονται για να κάνουν το παραπάνω σενάριο, πραγματικότητα. Η ιδέα βασίζεται, στη μετατροπή της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, με τη χρήση «πιεζοηλεκτρικών» υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ερευνητής Shashank Priya και η ομάδα του, σχεδίασαν ένα ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης, που αντλεί ενέργεια από την πίεση που ασκούν τα δάκτυλα του χεριού μας στην οθόνη, από τη ένταση του ήχου και από την έντονη ανακίνηση της συσκευής, ενέργεια που αν καταφέρουν να διαχειριστούν, θα μπορούσε να φορτίσει μία συσκευή.

Πειράματα έδειξαν πως, η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να αντλήσει έως και 50 milivolts κάτω από ευνοϊκές συνθήκες.

Δυστυχώς, η ποσότητα αυτή, δεν αρκεί για να φορτίσει πλήρως ένα κινητό τηλέφωνο, όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες, σίγουρα είναι αρκετή ώστε να επιτρέψει την πραγματοποίηση μίας επείγουσας κλήσης για μερικά λεπτά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει