Ο ναός του Απόλλωνα στη Νάξο, η περίφημη Πορτάρα, περιλαμβάνεται στα νέα ψηφιακά έργα απ’ όλο τον κόσμο, που προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture.

Η Google είχε εγκαινιάσει πέρυσι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς την πύλη Open Heritage στο Google Arts & Culture, προκειμένου ν’ αναδείξει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, επέκτεινε περαιτέρω το πρόγραμμα αυτό, με στόχο όχι μόνο μνημεία που απειλούνται, να διατηρούνται ψηφιακά, αλλά επίσης η ιστορία τους και τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί γι’ αυτά να καταστούν διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών.

Έτσι, σήμερα προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture 30 ακόμη απειλούμενα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως ο Ναός του Απόλλωνα, το Thomas Jefferson Memorial στις ΗΠΑ, ο Τάφος του Tu Duc στο Βιετνάμ, μνημεία στη Συρία κ.α.

Μπορεί κανείς να δει περισσότερα στο g.co/openheritage, να «κατεβάσει» τη σχετική εφαρμογή για κινητά Android ή iOS, ή να επισκεφτεί το Google Arts & Culture.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.