Μετά την παρουσίαση του Xperia Z στην CES 2013, η Sony συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την παρουσίαση νέων συσκευών. Πλέον, παρουσίασε και επίσημα την νέα της πρόταση για την κατηγορία των tablet, με το Xperia Tablet Z.

Πρόκειται για μία υψηλών επιδόσεων συσκευή, που αναμένεται να αποτελέσει σημαντική εναλλακτική πρόταση από τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Το νέο tablet θα διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1200, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή από την Qualcomm SnapDragon S4 Pro APQ8064 με χρονισμό στα 1,5GHz, 2GB μνήμης RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης microSD, κάμερα 8,1 megapixel και λειτουργικό Android 4.1 Jelly Bean.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η δυνατότητα σύνδεσης LTE για ταχύτητες 4G, το λογισμικά της εταιρίας Mobile Bravia Engine 2 και S-Force για εικόνα και ήχο αντίστοιχα και μία, αισθητά χαμηλής χωρητικότητας, μπαταρία με 6.000mAh που θυσιάστηκε στον “βωμό” των διαστάσεων.

Το Tablet Z θα έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά και βάρος 495 γραμμάρια, ενώ υιοθετεί τις «αντοχές» το Xperia Z απέναντι στο νερό και τη σκόνη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία για την πιθανή ημερομηνία διάθεσης του ή την τιμολόγηση της συσκευής, με τις φήμες να κάνουν λόγο για κυκλοφορία του μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.