Έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό η δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές από τη Mozilla, με όνομα Firefox OS.

Πλέον, σύμφωνα με το BBC, οι πρώτες συσκευές που θα το ενσωματώσουν θα είναι αυτές, τις κινεζικής εταιρίας ZTE.

Ο Cheng Lixin, διευθύνων σύμβουλος της ZTE, επιβεβαίωσε την είδηση, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια του 2013, θα κυκλοφορήσουν από την εταιρεία, νέες συσκευές που θα διαθέτουν το σύστημα της Mozilla, με τη διάθεση τους να πραγματοποιείται τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Lixin, συνέχισε τονίζοντας πως τα νέα smartphones, θα έχουν ως στόχο να ανταγωνιστούν με τη «μικρή» κατηγορία των Android συσκευών και αποσκοπούν στο 1% της αγοράς μέσα στο 2013.

Από τη μεριά της Mozilla, ο αντιπρόεδρος του τμήματος προϊόντων και παραγωγής, Jay Sullivan, ανακοίνωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία με γνωστές εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων φορητών συσκευών, όπως η Qualcomm και η TLC Communication, που θα βοηθήσουν στην κατασκευή των νέων μοντέλων της ZTE.

Σίγουρα, το νέο λειτουργικό θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους καταναλωτές, αφού η Mozilla έχει καταφέρει και έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο κοινό για τον πλοηγό της.

Άλλωστε, από τις πληροφορίες και τα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει η ίδια η εταιρία, φαίνεται πως πρόκειται για μία πρόταση πολύ σταθερή, γρήγορη και με απλό στη χρήση περιβάλλον.