Μια χρήσιμη λειτουργία των Windows 10

Μια συντόμευση στο πληκτρολόγιο αποκαλύπτει έναν νέο κόσμο… παραγωγικότητας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
7:50
22/02/2019
Μια χρήσιμη λειτουργία των Windows 10
4
loading

Τα Windows 10 άλλαξαν κατά πολύ το λειτουργικό περιβάλλον των ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάποιοι χρήστες αγνοούν ωστόσο τι μπορούν πραγματικά να κάνουν.

Καλωσορίσατε λοιπόν στο Windows Timeline, ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 10 (σε σχέση με τα παλιότερα Windows) που σε βοηθάει να ξαναπιάσεις τα πράγματα από κει ακριβώς που τα άφησες.

Είτε κλικάροντας το κουμπί Task View στο taskbar είτε πατώντας απλώς το Windows Key και το Tab στο πληκτρολόγιο, ενεργοποιείς τη λειτουργία που εμφανίζει ό,τι έκανες κάθε μέρα στον υπολογιστή σου (στις εφαρμογές που υποστηρίζουν το Timeline).

Κι έτσι μπορείς να ξαναβρείς εκείνο το αρχείο που δεν ξέρεις πού είναι αποθηκευμένο ή τη φωτογραφία που εξαφανίστηκε μαγικά από προσώπου γης! Ακόμα πιο βολικά, η Microsoft σου επιτρέπει πια να ομαδοποιείς σχετικές εφαρμογές στο Timeline (κάτω από την ετικέτα Activities), έτσι ώστε όταν ανοίξεις εκείνο το Word έγγραφο της προηγούμενης εβδομάδας να παρουσιαστούν ταυτοχρόνως όλες οι ιστοσελίδες από τις οποίες είχες αντλήσει ας πούμε υλικό (φτάνει να τις άνοιξες με τον Edge).

Το μόνο κακό; Πως δεν είναι συμβατά όλα τα προγράμματα και οι browsers με την εφαρμογή του Timeline, αν και η Microsoft παρέχει εργαλεία στους developers (Microsoft Graph) για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Το Timeline σου επιτρέπει επίσης να αλλάζεις μεταξύ συνδεδεμένων συσκευών (άλλα PC, αλλά και Android και iOS συσκευές) και να συνεχίζεις να έχεις πρόσβαση στο περιεχόμενο των Windows…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar 1122

  το beast ανακαλύπτει τον κόσμο...

 2. avatar Flies away…

  πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η ικανότερη που θα μπορούσαμε να έχουμε

 3. avatar audioware

  Η πιό χρήσιμη λειτουργία των windows 10 ειναι το Shutdown...

 4. avatar nasoulis

  Να προσθέσω ότι είναι ένας ακόμα big brother για το τι κάνεις με τον υπολογιστή σου, κάτι που δεν είναι και πολύ καλό όταν μιλάμε για κοινόχρηστο υπολογιστή. Όχι ότι δε γινόταν και αλλιώς, απλά τώρα γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει