Λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία του στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Πολωνία, η Samsung κυκλοφόρησε την αναβάθμιση της νέας έκδοσης του Android, 4.1 Jelly Bean για τους κατόχους του Galaxy S3 και στην Κορέα.

Το Jelly Bean προσφέρει στους χρήστες καλύτερες επιδόσεις, ενσωμάτωση του Google Now, νέο σύστημα ειδοποιήσεων καθώς και αναβαθμισμένες εκδόσεις της Samsung. Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μέσω του Samsung KIES είτε μέσω OTA Update χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να συνδέσουν το κινητό με υπολογιστή.

Στο τέλος του προηγούμενου μήνα η Samsung είχε ανακοινώσει πως οι αναβαθμίσεις σε Jelly Bean θα γίνουν σταδιακά διαθέσιμες σε όλες τις αγορές. Πέρα από το Galaxy S3, συνολικά δεκαπέντε ακόμα συσκευές αναμένεται να αναβαθμιστούν, ανάμεσα τους τα Galaxy S2, Galaxy Music, Galaxy Ace 2, Galaxy S DUOS καθώς και τα tablets Galaxy Tab 2 7.0/10.1, Galaxy Note και Galaxy Note 10.1.

Προς το παρόν η εταιρεία έχει ξεκινήσει την αναβάθμιση συσκευών στο Hong Kong, την Πολωνία και την Taiwan ενώ σύμφωνα με το YouMobile μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.