proho.gr
Άραγε θα πρέπει να ανησυχεί η Apple; Ενδεχομένως ναι; Η Microsoft μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των tablets με το Surface.

Πρόκειται για το tablet που παρουσίασε χθες και το οποίο θα είναι και ελαφρύτερο από το iPad (576 γραμμάρια αντί για 652) και κατά τι λεπτότερο (9.3χιλ. αντί για 9.4).

Αν κάτι όμως το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι διαθέτει αποσπώμενο προστατευτικό κάλυμμα για την οθόνη το οποίο θα ενσωματώνει το πληκτρολόγιο και το track pad της συσκευής.

Μάλιστα σε αντίθεση με το iPad, που δεν έχει καμία και χρειάζεται ειδικό καλώδιο, το Surface διαθέτει δύο θύρες USB για την σύνδεση με περιφερειακές συσκευές, όπως εκτυπωτές, επιπλέον οθόνες ή οτιδήποτε άλλο.

Παράλληλα το tablet έχει και ενσωματωμένη βάση στήριξης που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σε όρθια θέση και ως laptop.

Το πρώτο tablet της Microsoft θα διαθέτει κάμερα και στο μπροστινό και το πίσω μέρος της συσκευής ενώ θα βγει είτε στα 64 είτε στα 128 Gigabytes. Αρχικά θα κυκλοφορήσει με τα Windows RT όταν αυτά θα γίνουν διαθέσιμα δηλαδή τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι θα υπάρξει και εκδοχή με Windows 8 90 μέρες αργότερα. Τι σημαίνει αυτό όμως; Σημαίνει ότι θα αρχίσουν να καθιερώνονται τα tablets με επεξεργαστές x86. Με άλλα λόγια θα μπορεί να εγκατασταθεί όποιο λειτουργικό θέλει κανείς όπως για παράδειγμα Linux ή OpenBSD!

Σε ό,τι αφορά το κόστος της συσκευής, δεν γνωρίζουμε κάτι ακόμη. Απλώς μάθαμε η έκδοση με τα Windows RT θα είναι σε ανταγωνιστική τιμή προς τα άλλα tablets της αγοράς. Αντιθέτως το Surface με Windows 8 θα έχει κόστος αντίστοιχο με το τα Ultrabook της Intel.