Στην ελληνική αγορά διατίθεται από σήμερα το iPhone 4 της Apple. Η τιμή του μοντέλου με τη μνήμη των 16 GB, χωρίς σύνδεση σε κάποιο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας, κυμαίνεται στα 659 ευρώ. Το μοντέλο με τη μνήμη των 32 GB θα τιμάται 779 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά θα διατεθούν στην Ελλάδα λίγες συσκευές. Για το λόγο αυτό όσοι δεν έχουν κάνει προκράτηση για την αγορά του θα κληθούν να περιμένουν έως τον Σεπτέμβριο. Τότε αναμένεται η δεύτερη παρτίδα των συσκευών.

Το νέο iPhone 4 διαθέτει FaceTime video κλήσεις, οθόνη αφής Retina για εικόνα υψηλής ευκρίνειας, κάμερα 5MPixels με ενσωματωμένο φλας και δυνατότητα λήψης video HD (High Definition), με ισχυρό επεξεργαστή Apple A4 1GHz, ενσωματωμένο γυροσκόπιο τριών αξόνων για καλύτερη εμπειρία χρήσης παιχνιδιών και προγραμμάτων πλοήγησης αλλά και πιο ισχυρή μπαταρία για μέχρι 40% καλύτερη απόδοση. Επιπλέον, διαθέτει ένα μοναδικό σχεδιασμό από ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί με επιφάνεια fingerprint-resistance που το κάνει το πιο λεπτό Smartphone στον κόσμο.

Το iPhone 4 διαθέτει, επίσης, λειτουργικό σύστημα iOS4, που είναι η νεότερη έκδοση της πιο εξελιγμένης πλατφόρμας για κινητά τηλέφωνα και περιλαμβάνει πάνω από 100 νέα χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτοποριακό App Store παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες από 200.000 εφαρμογές, όπως το νέο iMovie app, που σχεδιάστηκε ειδικά για το iPhone 4.

Το iPhone θα διατίθεται από σήμερα από την Cosmote και τη Vodafone.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Vodafone, οι τιμές για το iPhone 4 με 16 GB μνήμης κυμαίνονται από τα 369 ευρώ για δωδεκάμηνο συμβόλαιο με πάγιο 72,35 ευρώ το μήνα, έως τα 579 ευρώ με πάγιο 31,01 ευρώ. Για το iPhone 4 με 32GB μνήμης οι αντίστοιχες τιμές κυμαίνονται από τα 489 ευρώ έως τα 699 ευρώ.

Για την Cosmote, το iPhone 4 των 16 GB θα κοστίζει από 249 έως 589 ευρώ, ανάλογα με το συμβόλαιο, ενώ το iPhone των 32 GB θα κοστίζει από 389 έως 709 ευρώ.