Η επικοινωνία μέσω «ολογραφήματος» δεν υπάρχει μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αφού το γνωστό για τις καινοτομίες του τμήμα «Microsoft Research» έχει αναπτύξει έναν εξελιγμένο τρόπο επικοινωνίας που επιχειρεί να κάνει παρελθόν τις βιντεοκλήσεις.

Ο νέος τρόπος ονομάζεται «MirageTable» και φέρνει την επικοινωνία πιο κοντά στο στόχο του ολογραφήματος καθώς χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό μιας κυρτής επιφάνειας πάνω στην οποία γίνεται η προβολή. Ακόμη χρησιμοποιεί μία ειδική 3D κάμερα, τους αισθητήρες Kinect και ένα προβολέα με δυνατότητα τρισδιάστατης στερεοσκοπικής προβολής.

Οι επιστήμονες των εργαστηρίων «Microsoft Research» πραγματοποίησαν μία σχεδόν «ολογραφική» επικοινωνία, η οποία καθιστά δυνατή την αλληλεπίδραση όχι μόνο χρηστών αλλά και αντικειμένων.

Σκοπός είναι σε λίγα χρόνια οι συμμετέχοντες να μπορούν κατά τη διάρκεια μίας τέτοιας κλήσεις να βλέπουν τον συνομιλητή τους με τις κανονικές αναλογίες του ανθρώπινου σώματος μπροστά τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber