Φανταστείτε το λίγο: κάθε άλμπουμ, συναυλία, blockbuster, ακόμα και video game που έγιναν ποτέ δεν κατάφεραν να φέρουν στα ταμεία τους τόσα όσο το Grand Theft Auto V της Rockstar!

Κι ενώ το Tetris ή το Minecraft έχουν πουλήσει περισσότερα κομμάτια (170 και 144 εκατομμύρια, αντίστοιχα) το GTA: V είναι σαφώς ακριβότερο, στέλνοντας τα 90 εκατ. αντίτυπά του στην κορυφή. Πόσα έφερε πίσω το action-adventure παιχνίδι; Έξι δισ. δολάρια και συνεχίζει ακάθεκτο!

Εννοείται πως έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ήδη από το 2013 που πρωτοκυκλοφόρησε, μαζεύοντας 800 εκατ. δολάρια την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και ξεπερνώντας το 1 δισ. δολάρια στο πρώτο τριήμερο.

gnroitn1

Και για να το δούμε στην προοπτική του, το μεγαλύτερο blockbuster, που παραμένει το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον, απέφερε στα ταμεία 2,7 δισ. δολάρια. Ακόμα και το «Star Wars» ή το «Όσα παίρνει ο άνεμος», αν συνυπολογίσουμε τον πληθωρισμό, δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 3 δισ. δολάρια, όπως μας λέει το Market Watch.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναλυτής της Cowen, Doug Creutz, ο οποίος είπε στην οικονομική ιστοσελίδα πως το GTA: V δεν έχει προηγούμενο σε όρους κερδών στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.