Την εποχή που μια ιστορική εταιρεία στο χώρο των φωτογραφικών μηχανών η Kodak όδευε προς χρεοκοπία, ένας νεαρός από την Καλιφόρνια κατάφερνε να αναπτύξει μια πρωτοποριακή κάμερα απλά για να μπορεί να καταγράφει τα κόλπα που έκανε με την ιστιοσανίδα του.

Όταν πια, το 2012 βρήκε την Kodak να δηλώνει πτώχευση, η εταιρεία που είχε ιδρύσει ο νεαρός ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στο χώρο των καμερών.

Ο λόγος για τον Nick Woodman που επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος να προσλάβει έναν επαγγελματία φωτογράφο και να προμηθευτεί τον ειδικό εξοπλισμό, κατασκεύασε μια δική του κάμερα ώστε να κινηματογραφεί τα κόλπα που έκανε με τη σανίδα του στην Αυστραλία.

Η μηχανή που κατασκεύασε ο νεαρός, είχε δύο βασικά στοιχεία: ήταν ιδιαίτερα φθηνή αλλά ταυτόχρονα και πολύ ανθεκτική.

Η πρώτη GoPro κάμερα, όπως είναι η ονομασία της, πουλήθηκε το 2004, ενώ το 2011 οι πωλήσεις άγγιξαν τις 800.000. Η τιμή της μόλις 300 δολάρια!

Ο Woodman που για να χρηματοδοτήσει την εταιρείας, μετακόμισε με τους γονείς του και πούλησε το αυτοκίνητό του, δήλωσε πως η επιτυχία του οφείλεται εν μέρει στα YouTube και Facebook καθώς όλο το μάρκετινγκ μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσω αυτών των sites.