Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ γιόρτασαν την 50ή επέτειο του Spacewar, ένα από τα πρώτα παιχνίδια για ηλεκτρονικό υπολογιστή, γραμμένο το 1962 σε έναν υπολογιστή του ΜΙΤ που έχει το μέγεθος ψυγείου.

Το παιχνίδι αποτελεί τη δημιουργία τεσσάρων φοιτητών σε έναν PDP-1 minicomputer και τη περασμένη βδομάδα, οι φοιτητές του ΜΙΤ έφτιαξαν μια νέα έκδοση του παιχνιδιού, βασισμένο στον αρχικό κώδικα, ο οποίος υπολογίζεται στις 40 σελίδες.

Το Spacewar είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια υπολογιστή και αναμφισβήτητα ο πρόγονος όλων των arcade video games.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε σε ένα δωμάτιο γνωστό ως «Kludge Room» στο ΜΙΤ, στο οποίο οι φοιτητές πληροφορικής ενασχολούνταν με το τελευταίο software και hardware της εποχής.

Το ογκώδες PDP-1 minicomputer αποτελούσε πριν 40 χρόνια μια σύγχρονη συσκευή και επέτρψε τη δημιουργία του καινοτόμου για την εποχή Spacewar, στο οποίο δύο διαστημόπλοια πολεμούν μεταξύ τους γύρω από έναν ήλιο. Θεωρείται ο πρόγονος των παιχνιδιών, όπως του κλασικού Asteroids.

Κυκλοφόρησε ως arcade-παιχνιδομηχανή τη δεκαετία του 70’ και ονομαζόταν Computer Space. Αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο λατρεμένο παιχνίδι από τους φοιτητές πληροφορικής παγκοσμίως και το Spacewar παίζεται ακόμα, αν και έχουν περάσει 50 χρόνια από τη γέννησή του.