Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πολυαναμενόμενο iPad 3 θα ανακοινωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα και κάθε φανατικός των συσκευών της Apple αναμένει με μεγάλη αγωνία την επόμενη κίνηση της εταιρίας του Κουπερτίνο.

Οι φήμες είναι αμέτρητες και οι περισσότερες υπερβαίνουν τα όρια της λογικής. Εμείς συγκεντρώσαμε ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία σε ένα λογικό πλαίσιο θα θέλαμε να δούμε στο επόμενο iPad. Οι απαιτήσεις μας δεν είναι παράλογες και φορούν βελτιώσεις σε βασικές λειτουργίες της συσκευής. Τώρα, το αν η Apple θα μας εκπλήξει ξανά, αυτό είναι άλλο θέμα…

1. Γρηγορότερο επεξεργαστή και βελτιωμένα γραφικά

Το iPad 2 και το iPhone 4S τρέχουν με τον επεξεργαστή Α5 και εμείς περιμένουμε από την Apple να ενισχύσει το επόμενο iPad με έναν βελτιωμένο και αρκετά γρηγορότερο Α6. Το αν θα πρόκειται για τετραπύρινο επεξεργαστή, αυτό ακόμα παραμένει μυστήριο. Εμείς ελπίζουμε να ακούσουμε την Apple, τον επόμενο μήνα, να ανακοινώνει «4 φορές γρηγορότερα γραφικά από το iPad 2»

2. Βελτιωμένη μπαταρία

Το iPad 3 αναμένεται να διαθέτει καλύτερη ανάλυση οθόνης και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη μπαταρία του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Α6 θα κάνει καλύτερη διαχείριση της ενέργειας, οπότε η υψηλότερη ανάλυση δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Σε μια συσκευή σαν το iPad, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, καθώς εκτελεί αρκετές λειτουργίες και για αρκετούς χρήστες του αποτελεί έναν μίνι-υπολογιστή.

3. Siri

Με τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή, το iPad 3 δεν θα έχει πρόβλημα να τρέχει το Siri (για τους φανατικούς της εφαρμογής). Το ερώτημα είναι αν θα δούμε μια αναβαθμισμένη έκδοσή του.

4. Βελτιωμένο ηχοσύστημα

Αν και τα ηχεία του iPad 2 ήταν εμφανώς βελτιωμένα από εκείνα του πρώτου μοντέλου, μια μικρή βελτίωση στο ηχοσύστημα του iPad 3 θα ήταν άκρως ευπρόσδεκτη.

5. 4G

Θα είναι το iPad 3 η πρώτη συσκευή της Apple που θα υποστηρίζει 4G δίκτυα; Ιδού η ερώτηση. Φυσικά, το 4G σημαίνει περισσότερα έξοδα σε σχέση με το 3G, ωστόσο η διαφορά στη διαδικτυακή ταχύτητα είναι εντυπωσιακά μεγάλη.

6. Καλύτερες κάμερες

Το αδύναμο σημείο του iPad 2 ήταν οι κάμερές του, οι οποίες ούτε στο ελάχιστο δεν έφταναν εκείνες του iPhone 4S, ακόμα και του 4. Το αναμενόμενο είναι να δούμε το iPad 3 να αποκτά τη πίσω κάμερα του iPhone 4S και η μπροστινή του κάμερα να αναβαθμίζεται σε HD ανάλυση για βίντεο-κλήσεις Facetime HD.

7. Λεπτότερο και ελαφρύτερο design

Οι φημολογίες σχετικά με το design του επόμενου iPad διίστανται, με τις μισές να κάνουν λόγο για λεπτότερο design και με τις υπόλοιπες να αναφέρουν ότι θα είναι παχύτερο. Αν λάβουμε, όμως, υπόψη την ιστορία, η Apple πάντα κατάφερνε να συρρικνώσει το μέγεθος των συσκευών της επόμενης γενιάς, οπότε και υποθέτουμε ότι κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με το iPad 3.

8. Υψηλότερη ανάλυση

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν συνεχώς ότι το επόμενο iPad θα διαθέτει ανάλυση 2.048Χ1.536p, έναντι των 1.024Χ768p του προηγούμενου μοντέλου. Επιπλέον, η Sharp ενδέχεται να προμηθεύσει LCD οθόνες, οι οποίες θα προσφέρουν QXGA ανάλυση με πυκνότητα pixels 264 ppi (300 ppi είναι εκείνη του Retina Display). Συγκριτικά, η πυκνότητα pixel της οθόνης του iPad 2 είναι 146 ppi. Αυτό είναι προφανώς ένα μεγάλο άλμα, εάν αυτοί οι αριθμοί καταλήξουν να είναι πραγματικοί.