Έτσι είναι όλο το Διάστημα σε μία εικόνα!

Οι λογαριθμικές προβολές του Σύμπαντος απέδωσαν θεαματικούς καρπούς


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
13:50
07/11/2017
Έτσι είναι όλο το Διάστημα σε μία εικόνα!
3
loading

Το Διάστημα είναι τόσο τεράστιο που είναι αδιανόητο να σκεφτείς πώς θα έμοιαζε αν μπορούσε να χωρέσει σε μια δισδιάστατη αποτύπωση.

Κι όμως, ο μουσικός Pablo Carlos Budassi κατάφερε το αδύνατο! Συνδυάζοντας τους λογαριθμικούς χάρτες του Διαστήματος του Πρίνστον και τις εικόνες της NASA, δημιούργησε μια προβολή με το πώς θα ήταν το παρατηρήσιμο Σύμπαν σε μία εικόνα.

ennsefstsesfersef1

Το ηλιακό μας σύστημα είναι στο κέντρο του δίσκου, ακολουθούμενο από τον γαλαξία μας, τους μακρινότερους γαλαξίες μετά (όπως η Ανδρομέδα) και τέλος όλο τον κοσμικό ιστό και τα εξώτατα στοιχεία του Σύμπαντος!

Οι λογάριθμοι μας επιτρέπουν να κατανοούμε μεγάλους αριθμούς, γιατί όχι και μεγάλες αποστάσεις; Αντί να δείχνει λοιπόν όλα τα τμήματα του χωροχρόνου σε μια γραμμική κλίμακα, κάθε τμήμα του κύκλου αντιπροσωπεύει διαφορετικές «φέτες» του Διαστήματος σε άλλες τάξεις μεγέθους.

ennsefstsesfersef2

Ο καλλιτέχνης άρχισε να πειραματίζεται θέλοντας να φτιάξει ένα δώρο για τα γενέθλια του γιου του, κατέληξε όμως με κάτι πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο, παρακαταθήκη για όλη την ανθρωπότητα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Χρήστος

  Στην φωτογραφία που είναι εδώ, το σύμπαν εμφανίζεται εξαγωνικό ενώ θα έπρεπε να είναι στρογγυλό.
  Βάλτε την σωστή φωτογραφία.

  1. avatar Τοκ τοκ

   Είναι κανείς εκει?

 2. avatar Περίανδρος

  Απ τη μια το σύμπαν είναι ατελείωτο απ την άλλη θέλουμε να το χωρέσουμε σε εναν ... δίσκο! Δίνουμε τροφή στους Flat Earthers αποκάλυπτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει