Σύμφωνα με έρευνα του Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) των ΗΠΑ, το 36% των αγοραστών του iPhone ήταν πρώην χρήστες είτε Blackberry είτε Palm συσκευής.

Με λίγα λόγια, λιποτάκτησαν και… πρόδωσαν το στρατόπεδο των Android και Blackberry συσκευών και υπέπεσαν στην (ακαταμάχητη) γοητεία του iPhone.

Συγκεκριμένα, οι μισοί εξ αυτών αφορούν πρώην χρήστες Blackberry κινητών, το 39% πρώην χρήστες Android κινητών και το 10% αφορά χρήστες Palm κινητών. Μόνο το 21% χρησιμοποιούσε κάποια άλλη συσκευή ή η πρώτη τους συσκευή ήταν το iPhone. Το 43% των αγοραστών του νέου iPhone 4S πρόκειται για αναβαθμίσεις από παλιότερο μοντέλο iPhone.

Παρά τη πτώση των τιμών στα παλιότερα μοντέλα, το 89% όλων των χρηστών του κινητού της Apple κατέχει το iPhone 4S και όχι παλιότερα μοντέλα. Επιπλέον, το 21% εξ αυτών αφορά το μοντέλο των 64GB.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει μια στατιστική έρευνα, η οποία αποκάλυψε πως οι πωλήσεις του iPhone υπολογίζονται στα 29,74 εκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή πέρσι ανέρχονταν στα 16,24! Αυτό σημαίνει 83% αύξηση για την εταιρία του Κουπερτίνο.