Ο μηχανικός Jason Giddings έχει βάλει στόχο να φέρει την τεχνολογία του μέλλοντος στο γραφείο μας. Ο σκοπός του είναι να κατασκευάσει ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο από γυαλί! Για την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής, ο Giddings προσπαθεί να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα, από το site KickStarter όπου κανείς μπορεί να υποβάλει την ιδέα που έχει και να ζητήσει τη συνεισφορά του κοινού.

Σύμφωνα με την ιδέα του Jason Giddings και οι δύο περιφερειακές συσκευές θα αποτελούνται από συμπιεσμένο γυαλί με ενσωματωμένα υπέρυθρα LED. Το πληκτρολόγιο για παράδειγμα, θα στηρίζεται σε μία μεταλλική βάση η οποία θα περιέχει μικροκάμερες για την ανίχνευση των κινήσεων.

Τα υπέρυθρα LED θα είναι τοποθετημένα στην άκρη της συσκευής και όταν ο χρήστης ακουμπάει τη γυάλινη επιφάνεια, το φώς θα ανακλάται στο κάτω μέρος της συσκευής, όπου και οι κάμερες θα το εντοπίζουν. Από κει και πέρα το λειτουργικό σύστημα αναλαμβάνει να εντοπίσει το πλήκτρο που πατήθηκε και να εισάγει την εντολή στον υπολογιστή.

Ο εμπνευστής της ιδέας αυτής, μάλιστα, σημειώνει πως θα χρησιμοποιεί ανοιχτό λογισμικό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα οι χρήστες να αναβαθμίσουν την συσκευή, προσθέτοντας έξτρα λειτουργίες, αλλά ακόμη και να έχουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης της.

Αν και υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσον θα είναι εύχρηστες τέτοιες συσκευές και ειδικά το πληκτρολόγιο δεδομένου ότι ο χρήστης θα πρέπει να πληκτρολογεί πάνω σε μία σκληρή επιφάνεια, ο Jason Giddings έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό που χρειάζεται για την υλοποίηση της ιδέας του.

Συγκεκριμένα ο στόχος των 50.000 δολαρίων έχει υπερκαλυφθεί καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί 56.389 δολάρια. Το μόνο που μένει να δούμε, είναι ποιο θα είναι εν τέλει το αποτέλεσμα της δουλείας του.

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο proho.gr