Η τελευταία αναβάθμιση του iOS της Apple έχει, μεταξύ των άλλων αλλαγών, ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας που θα αναγκάζει τους χρήστες να βάζουν τον κωδικό πρόσβασης τους πιο συχνά και δεν θα αρκεί πάντα μόνο το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Με αυτή την τελευταία έκδοση του λογισμικού απαιτείται να βάζει κανείς τον κωδικό του στο iPhone αν η συσκευή του παραμένει ξεκλείδωτη για περισσότερες από 8 ώρες. Χρησιμοποιώντας το δαχτυλικό αποτύπωμα από το Touch ID δεν θα είναι πλέον αρκετό για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε πρωί, μετά από τον ύπνο.

Οι φανατικοί της Apple μπορούν να περιμένουν ακόμη περισσότερες αλλαγές όταν η εταιρεία κάνει το ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της τον επόμενο μήνα.

Είναι πιθανό να δούμε μια εντελώς νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια. Ο κύριος αντίπαλος της Apple είναι το Android της Google και αυτό είναι στο επίκεντρο κάθε αλλαγής στην οποία προχωράει ο κολοσσός ή κάθε αναβάθμισης που κάνει.

Από την άλλη η Google θα προχωρήσει στη νέα έκδοση «Android N» μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία, όπως αναφέρει θέλει να είναι «ανοιχτή» σε νέα χαρακτηριστικά και μεταξύ αυτών ένα χαρακτηριστικό μοιράσματος της οθόνης με το οποίο θα μπορούν να φαίνονται δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά και στα τηλέφωνα και στα tablets με λογισμικό Android. Η εταιρεία βέβαια δεν έχει καταλήξει στο πώς θα ονομάσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

ios9-2