Απογοήτευση στους επενδυτές προκαλούν τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία του Twitter, τα οποία είναι κάτω των αναμενόμενων προσδοκιών. Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 594,5 εκατομμύρια δολάρια, αρκετά χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών, ενώ για το τρέχον τρίμηνο οι προβλέψεις ήταν 607,8 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν πτώση της τάξης του 13,6%.

Το πραγματικό φωτεινό σημείο στην έκθεση του Twitter είναι η αύξηση των χρηστών του κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο ο αριθμός των ενεργών χρηστών του ανήλθε στα 310 εκατομμύρια, 2 εκατομμύρια παραπάνω από ότι θεωρούταν αναμενόμενο στη Wall Street.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι η βάση των χρηστών της είχε μειωθεί κατά 2 εκατομμύρια, από 307 στους 305 εκατομμύρια, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ωστόσο, με τον ισχυρό ανταγωνισμό που δέχεται από το Facebook και τα νέα προϊόντα που αυτό εισάγει στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter έχει ακόμα να αποδείξει ότι το σχέδιο για ανάκαμψη των οικονομικών της εταιρείας θα λειτουργήσει.