Η Apple την Παρασκευή έκανε γνωστό ένα ξεχωριστό στατιστικό για το iPhone που επιβεβαιώνει την πολύ στενή σχέση των χρηστών με τη συσκευή τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το TheVerge, οι κάτοχοι του smartphone ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους περίπου 80 φορές τη μέρα. Η εταιρεία φρόντισε να προσθέσει το στατιστικό αυτό στις πολλές διαφάνειες στο πλαίσιο ενός briefing σε εκπροσώπους Τύπου την Παρασκευή σχετικά με την ασφάλεια.

Επιπλέον αποκαλύφθηκε πως το 89% των ιδιοκτητών iPhone χρησιμοποιούν το δακτυλικό τους αποτύπωμα ή κάποιον κωδικό για το ξεκλείδωμα, γεγονός που δείχνει ότι απασχολεί ιδιαίτερα τους χρήστες το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων τους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης του 2013 από την Mary Meeker, venture capitalist, οι χρήστες ελέγχουν το κινητό τους, κατά μέσο όρο, 150 φορές μέσα στην ημέρα.  Σε κάθε περίπτωση το στατιστικό δείχνει πως όσοι ασχολούνται με το θέμα της ασφάλειας στα smartphone θα έχουν αρκετή δουλειά στο μέλλον, αποκαλύπτει όμως και το πόσο έχουμε εθιστεί στα smartphones.