Στην αποκάλυψη του νέου iPhone SE προχώρησε η Apple, σε εκδήλωση στα γραφεία της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Με τη νέα συσκευή smartphone, η Apple προχωρά σε μια πολυαναμενόμενη κίνηση: να προσφέρει δηλαδή μία μικρότερη και φτηνότερη συσκευή που θα μπορούν να αποκτήσουν ακόμα περισσότεροι χρήστες.

«Αυτό είναι το πιο ισχυρό τηλέφωνο 4 ιντσών που έχει βγει ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Greg Joswiak, αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της εταιρείας, κατά την παρουσίαση.

Όπως πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν, ουσιαστικά η νέα συσκευή εξοπλίζεται με όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του iPhone 6S, μόνο που αυτές βρίσκονται στο σώμα μιας συσκευής ανάλογης με το iPhone 5S, που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια. Έτσι, το cnet.com έσπευσε να δώσει στη νέα συσκευή το προσωνύμιο «iPhone 6S mini».

Το iPhone SE θα κυκλοφορήσει με τη νεότερη έκδοση 9.3 του λειτουργικού iOS, η οποία έγινε επίσης σήμερα διαθέσιμη για όλες τις συσκευές iPhone.

Πέραν της μικρότερης οθόνης, η νέα συσκευή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το iPhone 6S, καθώς διαθέτει τα περισσότερα χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της Apple, όπως τη λειτουργία Live Photos που μετατρέπει τις φωτογραφίες σε βίντεο 3 δευτερολέπτων και φυσικά την ψηφιακή βοηθό Siri.

Σε σύγκριση με το  iPhone 5S του ’13, με το οποίο μοιράζεται ίδιου μεγέθους οθόνη, το νέο iPhone SE διαθέτει επεξεργαστή διπλάσιας ταχύτητας, ενώ είναι τρεις φορές ισχυρότερο στον τομέα των γραφικών.

iphonese2

Επιπλέον, η συσκευή εξοπλίζεται με κάμερα 12 megapixel, αντίστοιχη δηλαδή με αυτήν του 6S. Το «παρών» δίνει ακόμη η δυνατότητα για λήψη selfie σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τη βοήθεια της οθόνης η οποία θα φωτίσει έντονα την ώρα της λήψης, παίζοντας εμμέσως το ρόλο ενός φλας. Από το νέο smartphone, δεν λείπει ούτε και η δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ.

iphonese4

Το iPhone SE θα κυκλοφορήσει σε 4 αποχρώσεις: rose gold, χρυσό, ασημί και γκρι.

Όσον αφορά τέλος, στο σημαντικότερο χαρακτηριστικό της νέας συσκευής, αυτό θα είναι μάλλον το κόστος για την απόκτησης του: Στις ΗΠΑ, λοιπόν, η συσκευή θα κοστίζει 399 δολάρια για την έκδοση των 16GB και 499 δολάρια για την έκδοση των 64GB. Οι προαπαραγγελίες στις ΗΠΑ ξεκινούν στις 24 Μαρτίου με τη συσκευή να γίνεται διαθέσιμη στις 31 του ίδιου μηνός.

Σύμφωνα με την Apple, μέχρι το τέλος του Μαΐου, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε 100 χώρες. iphonese2 iphonese3 iphonese4 iphonese5 iphonese6

Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της συσκευές:

  • Επεξεργαστής A9 και συνεπεξεργαστής κίνησης M9
  • Οθόνη 4 ιντσών
  • Σώμα από αλουμίνιο
  • Κάμερα 12 megapixel και εμπρόσθια κάμερα 1.2 megapixel
  • Λήψη βίντεο ανάλυσης 4K με υποστήριξη autofocus
  • iOS 9.3
  • 4G LTE
  • Αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID
  • Apple Pay (NFC)

iphone1 iphone2 iphone3 iphone4 iphone5 iphone6 iphone7 iphone8