Τρεις υπαλλήλους της είχε υποδείξει στην αστυνομία η Foxconn πέρσι, για την διαρροή πληροφοριών σχετικά με το iPad 2 και η κινεζική αστυνομία επίσημα τους απήγγειλε κατηγορίες.

Κατηγορούνται ότι διέρευσαν πληροφορίες, σχετικά με τη σχεδίαση του iPad 2, σε τρίτους κατασκευαστές και τους επέτρεψαν με αυτόν τον τρόπο να προετοιμάσουν διάφορα παρελκόμενα όπως θήκες, πριν ακόμη το τελικό προϊόν βγει στην αγορά. Η διαρροή αυτή επέτρεψε στους τρίτους αυτούς κατασκευαστές να κατασκευάσουν θήκες οι οποίες είχαν τις ακριβείς διαστάσεις του iPad 2 και τα σωστά «ανοίγματα» για την κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής.

Η Foxconn έχει απασχολήσει κατ’  επανάληψη στο παρελθόν την κοινή γνώμη και είχε δεχθεί σκληρή κριτική για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσιά της και τις αυτοκτονίες εργατών της. Τα μέτρα που είχε λάβει, ήταν να απλώσει δίχτυα στις εγκαταστάσεις της, ώστε να συγκρατούν όσους πιθανώς θα τολμούσαν και πάλι να πέσουν στο κενό, να συνάψει νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους και να μεταφέρει κάποιους από τους εργαζόμενους σε άλλα εργοστάσια, εκτός του «Shenzen» που κατασκευάζονται συσκευές Apple και έγινε διάσημο για την απάνθρωπες συνθήκες εγασίας.

πηγή: pcmag