Η παρουσίαση του iPhone 15 δεν ενθουσίασε, με πολλούς πιστούς της Apple να σχολιάζουν πως έχει χαθεί η καινοτομία. Όμως έντονα παράπονα υπήρχαν και από τους πρώτους αγοραστές του νέου smartphone. Πλήθος ανθρώπων στα social media διαμαρτυρήθηκαν πως το νέο iPhone 15 υπερθερμαίνεται σε μεγάλο βαθμό κατά τη χρήση και τη φόρτιση.

Ενώ οι περισσότεροι εκτίμησαν πως η υπερθέρμανση ενδεχομένως να οφείλεται στον επεξεργαστή A17 Pro, φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, τον οποίο επικαλείται το macworld.com, τα προβλήματα υπερθέρμανσης του iPhone 15 Pro δεν σχετίζονται με τον πρωτοποριακό επεξεργαστή της Apple, A17 Pro.

Αντίθετα, το πρόβλημα υπερθέρμανσης πιθανότατα προκαλείται από «τους συμβιβασμούς που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη περιοχή απαγωγής θερμότητας και η χρήση πλαισίου τιτανίου, που επηρεάζει αρνητικά τη θερμική απόδοση».

Τα μοντέλα iPhone 15 Pro έχουν πολύ χαμηλότερο βάρος από τα προηγούμενα μοντέλα, ωστόσο, η Apple έκανε και κάποιες εσωτερικές αλλαγές που προφανώς επηρέασαν την ψύξη του τσιπ.

Ο Ming-Chi Kuo ανέφερε πως η Apple αναμένεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα υπερθέρμανσης με μια ενημερωμένη έκδοση, αν και προειδοποιεί ότι «οι βελτιώσεις μπορεί να είναι περιορισμένες εκτός εάν η Apple μειώσει την απόδοση του επεξεργαστή».

Πιθανότατα θα περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να εφαρμοστεί μια τέτοια επιδιόρθωση, καθώς η Apple δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τη δοκιμή beta του iOS 17.1.