Με αρνητικό τρόπο υποδέχτηκαν οι λάτρεις των smartphones το νέο iPhone 15 της Apple. «Η καινοτομία πέθανε με τον Steve Jobs», είναι το σχόλιο που συνοψίζει τις αντιδράσεις.

«Από το 2011 τα περισσότερα ήταν απλές βελτιώσεις σε υπάρχοντα προϊόντα», σημείωσε ένας από τους χρήστες του Twitter με αναφορά στη χρονιά που πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 56 ετών ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple.

Τα χαρακτηριστικά του νέου iphone

Όπως ανακοινώθηκε από την Aplle θα κυκλοφορήσουν δύο μοντέλα, τα iPhone 15 με οθόνη 6,1 ιντσών, και το iPhone 15 Pro με οθόνη 6,7 ιντσών. Το νέο εντάσσεται στο πρότζεκτ «προϊόντα χωρίς άνθρακα μέχρι το 2030», που ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός και θέλει να ολοκληρώσει μέχρι το 2030.

Έτσι, είναι κατασκευασμένο με πλαίσιο τιτανίου, αντί από ανοξείδωτο χάλυβα, ώστε να είναι πιο ανθεκτικό και ελαφρύτερο. Διαθέτει το αναβαθμισμένο μικροτσίπ A17 bionic, το οποίο θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου, ενώ στην πίσω πλευρά έχει δύο και όχι τρεις κάμερες. Ωστόσο, είναι πιο εξελιγμένες και δυνατές (48 MP), με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν το ίδιο αποτέλεσμα και με καλύτερη απόδοση.

Επιπλέον, το νέο iPhone διαθέτει μια νέα και αναβαθμισμένη CPU, οπότε θα μπορεί να τρέξει video games, τα οποία ήταν διαθέσιμα σε κονσόλες και υπολογιστές. Έτσι, τίτλοι όπως τα Resident Evil και Assassins Creed αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε λίγο καιρό, καθώς η Apple θα συνεργαστεί με τις εταιρείες παραγωγής τους. Επίσης, έρχεται μια σημαντική αλλαγή στο φορτιστή, ο οποίος πέρα από τα iPhone θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, ακόμη και στα ακουστικά της.

«Δεν αξίζει τον αριθμό 15…»

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά φαίνεται πως δεν ικανοποίησαν μεγάλο μέρος των καταναλωτών, που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μέσω των social media, ισχυριζόμενοι πως τα μοντέλα iPhone 15 δεν είναι τόσο καινοτόμα για να διαφοροποιηθούν πραγματικά από την προηγούμενη γενιά.

«Γνωρίστε το νέο Apple iPhone 13, συγγνώμη εννοώ 14, όχι συγγνώμη 15!» σχολίασε σκωπτικά κάποιος από τους χρήστες, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Παρακολούθησαν την εκδήλωση της Apple. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του iPhone 14 και του iPhone 15».

«Είμαι φανατικός θαυμαστής της Apple και το iPhone 15 είναι τόσο αδιάφορο», ανέφερε κάποιος απαξιωτικά. «Περιμένω να δω το iPhone 16. Αυτό θα έπρεπε να ονομαζόταν iPhone 14.2. Δεν είχε αρκετά στοιχεία για να κερδίσει το “15”».

Όπως αναφέρει η New York Post, σε δελτίο τύπου της εταιρείας, η Kaiann Drance, Αντιπρόεδρος της Apples για το Παγκόσμιο Μάρκετινγκ Προϊόντων iPhone επέμεινε πως τα νέα μοντέλα αποτελούν «ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός» στην καινοτομία.