Η είδηση που τον επανέφερε στη δημοσιότητα είναι το γεγονός ότι τα Ρεκόρ Γκίνες αποφάσισαν να πάρουν πίσω την απόφασή τους που του στερούσε το 2018 τα παγκόσμια ρεκόρ στα λατρεμένα arcade games Pac-Man και Donkey Kong.

Η ευτυχής κατάληξη στο δράμα και τις απίθανες περιπέτειες του master των arcade games έρχεται με τη μορφή δικαίωσης για τον ίδιο, καθώς όσα πέρασε με τους θεσμούς έχουν γεννήσει ακόμα και ντοκιμαντέρ («The King of Kong: A Fistful of Quarters»).

Τα Guinness World Records κατακύρωσαν εκ νέου τα ρεκόρ του, έχοντας πλέον απέναντι την Twin Galaxies International Scoreboard, τον φορέα με τον οποίο συνεργάζονται τα Ρεκόρ Γκίνες για την επιβεβαίωση των επιδόσεων στον κόσμο των video games.

H Twin Galaxies είχε ισχυριστεί το 2018 ότι το ρεκόρ του Mitchell στο Donkey Kong δεν ήταν έγκυρο, καθώς δεν είχε γίνει σε τυπικό arcade hardware.

Σύμφωνα με τα Guinness, ο Mitchell είναι και πάλι ο πρώτος που πετυχαίνει το απόλυτο σκορ στο Pac-Man (αυτούς τους αστρονομικούς 3.333.360 πόντους), αλλά και ο πρώτος που φτάνει τους 1 εκατ. πόντους στο Donkey Kong.

Η Twin Galaxies επιμένει ωστόσο στην ετυμηγορία της και δεν τον αναγνωρίζει ως ρέκορντμαν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια.

Ο Mitchell είχε θέσει το ρεκόρ στο Pac-Man το 1999 και στο Donkey Kong το 2005. Από τότε έλεγαν όμως κάποιοι πως οι επιδόσεις είχαν γίνει στον emulator MAME. Η έρευνα της Twin Galaxies δεν κατέληξε ότι έκλεψε, αλλά ότι ίσως έκλεψε, στερώντας του όπως κι αν έχει τον τίτλο.

Ο Mitchell έκανε μήνυση στην Twin Galaxies και απείλησε με δικαστικές μάχες και τα Guinness. Η δικαστική περιπέτεια με την Twin Galaxies παραμένει ανοιχτή.

Ο υπεύθυνος των Γκίνες, Craig Glenday, δήλωσε πως «τελικά, δεν βρήκαμε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τον αποκλεισμό του από τον πίνακα των σκορ», αποκαθιστώντας το όνομά του…