Συνεδρίασε, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών και αποφάσισε αυτό ακριβώς που είχε προαναγγελθεί εδώ και μέρες. Συγκεκριμένα, το ανακριτικό έργο της υπόθεσης των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφαιρείται από τον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη και ανατίθεται σε ανώτερο λειτουργό, δηλαδή σε εφέτη ανακριτή!

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και επειδή κρίθηκε πως παρουσιάζει τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον, ενώ η έκβασή της αφορά το δημόσιο συμφέρον γενικότερα, αποφασίστηκε να ανατεθεί όχι σε έναν, αλλά σε δύο εφέτες ανακριτές, των οποίων τα ονόματα θα γίνουν σύντομα γνωστά.

Η απόφαση για την παύση του Γιώργου Κασίμη, ήρθε έπειτα από σχετική ψηφοφορία, όπου περίπου το 70% της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών ψήφισε υπέρ της ανάληψης της υπόθεσης από εφέτες ανακριτές.

Η εξέλιξη αυτή «παγώνει», αλλά όχι για πολύ, την πορεία της υπόθεσης. Τα δύο νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν το ανακριτικό έργο και την εξεύρεση όσων περισσότερων στοιχείων και μαρτυριών είναι εφικτό, θα χρειαστεί να ενημερωθούν από τον κ. Κασίμη για τα όσα έχουν προηγηθεί, για το τι έχει πράξει εκείνος μέχρι στιγμής και το πού βρισκόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουν οι κλήσεις σε απολογία των 63 ποινικά διωκόμενων, ενώ σε αναμονή βρίσκεται και η απομαγνητοφώνηση των 39.000 συνομιλιών που έμεναν μέχρι τώρα στο συρτάρι.

Πηγή: sport-fm