Ο Μπακασέτας έχασε πέναλτι, η απόδοση ήταν κακή και η εθνική ομάδα τελικά δεν κατάφερε να πάρει δεύτερο τρίποντο κόντρα στο Κόσοβο.

Η λογική έλεγε ότι η εθνική ομάδα θα κυνηγούσε το γρήγορο γκολ, όπως είχε κάνει και στο πρώτο ματς, το οποίο θα απλοποιούσε τα πράγματα. Και θα μπορούσε όντως να έρθει αυτό το (σχετικά) γρήγορο γκολ, αφού στο 18′ ο Λημνιός πήρε το πέναλτι από τον Σάλα. Ο Μούριτς, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Μπακασέτα και κράτησε το 0-0.

Παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ παρέμενε καλύτερη από τον (αδύναμο) αντίπαλο της και είχε κι άλλες φάσεις για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με κορυφαία αυτή του Παυλίδη στο 33′ από τα 3-4 μέτρα, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα και το Κόσοβο πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να χάνει.

Και αφού δεν έχανε, όταν επέστρεψε από αυτά, λίγο έλειψε να προηγηθεί κιόλας, αφού στο 46′ ο Καστράτι και στο 51′ οι Χαντερτζονάι και Πατσαράντα, σε φάση διαρκείας, πλησίασαν στο 0-1, αλλά ο Χατζηδιάκος έδιωξε πάνω στη γραμμή. Καταστάσεις που θα έπρεπε να κάνουν την Ελλάδα να καταλάβει ότι θα έπρεπε να ήταν καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν…

Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιοσημείωτο, ο Φαν Σιπ άρχισε τις αλλαγές ψάχνοντας τη λύση αλλά αυτή τελικά δε βρέθηκε ποτέ, με το Κόσοβο να φεύγει από το ΟΑΚΑ με ισοπαλία (0-0). Ποιος να το πίστευε, μετά το εύκολο 2-0 της εθνικής στο πρώτο ματς…

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85′ Λαμπρόπουλος), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης, Ζέκα (62′ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73′ Πέλκας), Μάνταλος (62′ Φούντας), Μπακασέτας (73′ Φορτούνης), Παυλίδης.

Κόσοβο: Μιούριτς, Ντρέσεβιτς, Αλίτι, Βοϊβόντα, Πακαράντα, Σάλα, Λοσάι, Καστράτι, Τσελίνα (63′ Χασάνι), Χαρντεργκιονάι, Κολόλι (80′ Ρασάνι).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Μετά το 0-0 με το Κόσοβο, η Ελλάδα έμεινε στη 2η θέση και στο -2 από τη Σλοβενία, η οποία συνέτριψε με 4-0 τη Μολδαβία εκτός έδρας.

1. Σλοβενία 10 (6-0)
2. Ελλάδα 8 (4-1)
3. Κόσοβο 2 (2-4)
4. Μολδαβία 1 (1-8)