Με γκολ των Λημνιού και Σιόβα η Ελλάδα νίκησε με 2-1 το Κόσοβο εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Nations League.

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Λημνιός με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ουικάνι, κάνοντας το 0-1. Το Κόσοβο επιχείρησε να αντιδράσει άμεσα και θα το έκανε αν ο Μπάρκας δεν απέκρουε σε τετ α τετ στο 11′ και στη συνέχεια το ματς είχε έναν μάλλον αργό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην αποφεύγουν τα λάθη.

Αν τα απέφευγαν, θα μπορούσαν να κάνουν και ευκαιρίες, αφού οι άμυνες δεν έπειθαν ότι είναι απροσπέλαστες, αλλά σημασία έχουν όχι αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν αλλά αυτά που έγιναν. Και αυτά που έγιναν ως το τέλος του ημιχρόνου ήταν ο τραυματισμός του Σταφυλίδη που αντικαταστάθηκε από τον Σιόβα και μια λάθος υπόδειξη για οφσάιντ στο 41′, όταν ο Κουλούρης είχε βρεθεί σε θέση τετ α τετ.

Δεν έγινε εκεί το 0-2, έγινε όμως στο 51′, όταν ο Σιόβας -μετά το γέμισμα του Γιαννούλη- κινήθηκε… σαν φορ, κατέβασε και εκτέλεσε από κοντά τον Ουικάνι! Ήταν το πρώτο γκολ του αμυντικού με την εθνική ομάδα και ήταν παράλληλα και αυτό που έκρινε τα πάντα, αφού η νίκη δε γινόταν να χαθεί πλέον. Ανάμεσα στις δύο ομάδες άλλωστε, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι ομαδάρα, υπάρχει σαφής διαφορά δυναμικότητας.

Αν και η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία λεπτά υπήρξε μια ανησυχία, αφού στο 82′ ο Μπάρκας δεν έδιωξε καλά και ο Μπερίσα με ωραίο τρόπο μείωσε σε 1-2. Ως εκεί όμως… Όσο κι αν το ήθελαν οι γηπεδούχοι, η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ κράτησε το σκορ και πήρε την πρώτη νίκη στο Nations League, φτάνοντας στους 4 βαθμούς μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές του ομίλου.

Κόσοβο: Ουικάνι, Βοϊβόντα (58′ Ρασκάι), Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντεργκιονάι, Χαλίμι (55′ Χασάνι), Ντρέσεβιτς, Β. Μπερίσα, Τσελίνα, Νουχίου, Ζενέλι (53′ Μπερίσα).

Ελλάδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σταφυλίδης (40′ Σιόβας), Γιαννούλης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Φορτούνης (60′ Μασούρας), Λημνιός, Κουλούρης (83′ Μάνταλος).

Νίκη της Σλοβενίας επί της Μολδαβίας

Στο άλλο ματς του ομίλου, με γκολ του Μπόχαρ στο 28′ η Σλοβενία επικράτησε της Μολδαβίας με 1-0 και πήγε κι αυτή στους 4 βαθμούς, όπως και η Ελλάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ελλάδα 4 (2-1)
2. Σλοβενία 4 (1-0)
3. Κόσοβο 1 (2-3)
4. Μολδαβία 1 (1-2)