«Ο τύπος στη φαβέλα» ή αλλιώς «the fella in the favela» λέγεται το τραγούδι με το οποίο ραπάρει ένας Ιρλανδός στη Βραζιλία. Ο 35χρονος Πάτρικ Φιτζέραλντ έχει γίνει η ατραξιόν του Μουντιάλ, τριγυρίζοντας ντυμένος με ένα σουτιέν (bra στα αγγλικά) και στην κοιλιά του γραμμένο το «zil», κοινώς όλο μαζί «Brazil» και από κάτω ζωγραφισμένη τη σημαία της Βραζιλίας και φορώντας ένα μπλε σορτσάκι.

Την ημέρα στα γήπεδα, το βράδυ στα μπαρ της Σάντα Αμόρα τραγουδά και χορεύει ένα μείγμα μεταξύ ενός ιρλανδέζικου χορού και σάμπα. «Όταν με ρωτούν ποιος είναι “ο τύπος στη φαβέλα”, τους απαντώ “εγώ”». Το διαδίκτυο έχει πάρει… φωτιά με τα καμώματα του, το ίδιο και οι Βραζιλιάνοι που χαίρονται με τον… θεότρελο Ιρλανδό.

Ο Πάτρικ, από το Άμπεϊφίλ της Ιρλανδίας παραιτήθηκε από τη δουλειά του τον περασμένο Μάρτιο για να ταξιδέψει στη Νότιο Αμερική και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του, να ανοίξει ένα μπαρ και να σερβίρει ποτά την αυγή! Αφότου χώρισε από την επί εξαετίας μνηστή του και μάζεψε 12.000 ευρώ, πάτησε το πόδι του στο Ρίο, όπως αναφέρει η Daily Mirror. Αρχικά –αν και το πλάνο ήταν για τέσσερις ημέρες- έμεινε 14 ημέρες και μετά άρχισε να ταξιδεύει στις γύρω χώρες. Επέστρεψε όμως στη Βραζιλία, όπου έγινε γνωστός στα ΜΜΕ της χώρας χορεύοντας και τραγουδώντας τα βράδια στα μπαρ και σε… μπαλκόνια, με την περιέεργη αμφίεση του, η οποία εκτός από το σουτιέν και τη ζωγραφιά περιλαμβάνει το καρναβαλικό καπέλο και τα γυαλιά ηλίου αλά Έλτον Τζον.

«Είδα για πρώτη φορά Παγκόσμιο Κύπελλο σε ηλικία επτά ετών στο Μεξικό, το 1986. Τότε ερωτεύτηκα το ποδόσφαιρο χάρη στον Μαραντόνα. Η Βραζιλία δεν είχε ακόμα σπουδαία ομάδα, αλλά έγινα οπαδός της και ήθελα να δω τη χώρα». Έτσι, έκανε το βήμα και πλέον σκοπεύει να παραμείνει στη «χώρα του καφέ», να δουλέψει σε μπαρ και κάποια στιγμή να καταφέρει να αποκτήσει το δικό του. «Θα πιάσω μια δουλειά για αρχή, γιατί έχω ξοδέψει ήδη 9.000 ευρώ. Πρέπει να τακτοποιηθώ εδώ», λέει και απ’ ότι φαίνεται δε θα δυσκολευτεί, καθώς έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής με τις τρέλες και το κέφι του.