Η Εθνική Ελλάδος έκανε το… βήμα. Κατέκτησε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και όλη η Ελλάδα βγήκε στους δρόμους χθες τα ξημερώματα. Αθήνα και Θεσσαλονίκη «κάηκαν» από τους πανηγυρισμούς, όπως και πόλεις του εξωτερικού όπου μένουν ομογενείς (Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Νυρεμβέργη), ενώ με συνθήματα και τραγούδια ένα ξέφρενο… γλέντι στήθηκε και στην Κρήτη αργά χθες το βράδυ.

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, το κλίμα στο κέντρο των Χανιών ήταν πανηγυρικό. Ο κόσμος κατέβηκε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου στήθηκε γιορτή για την κατάκτηση του εισιτηρίου στη φάση των «16» του Μουντιάλ.

Ο κόσμος άρχισε να συρρέει αμέσως μετά την λήξη του ματς, με αυτοκίνητα και δίκυκλα στην Πλατεία Αγοράς, όπου συγκεντρώθηκαν και όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα στις καφετέριες του λιμανιού και του Κουμ Καπί ή και στα σπίτια τους, αναφέρει το zarpa.gr.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ελληνικές σημαίες και συνθήματα, όπως «Ελλάς ολέ ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ» και βέβαια το κλασικό «Σήκωσε το!», κόρνες και τύμπανα, γιόρτασαν το επίτευγμα των παικτών του Σάντος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.
Μικροί και μεγάλοι Κρητικοί ξεχύθηκαν στον δρόμους των μεγάλων πόλεων του νησιού για να πανηγυρίσουν την ιστορική πρόκριση της Ελλάδας, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Με αυτοκίνητα, δίκυκλα, αλλά και πεζοί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα, έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίηση και τη χαρά τους για τη μεγάλη επιτυχία των διεθνών, τόσο στο Ηράκλειο, όσο και σε άλλα μέρη της Κρήτης.