Οι Έλληνες ομογενείς του Μόντρεαλ, πλημμύρισαν τους δρόμους του «ελληνοκρατούμενου» Παρκ Εξτένσιον και του Λαβάλ πανηγυρίζοντας, με κόρνες και συνθήματα, για τη νίκη της εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

Στα μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών κυματίζουν γαλανόλευκες σημαίες και τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με ελληνικά σημαιάκια, δίνοντας τον τόνο της χθεσινής νίκης.

Εξίσου μεγάλος ενθουσιασμός επικράτησε και στη λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο, όπου χιλιάδες ομογενείς έσπευσαν να πανηγυρίσουν το πέρασμα της εθνικής Ελλάδας στις 16 ομάδες του Μουντιάλ.

«Είμαι περήφανη που η Ελλάδα πέρασε στους 16, την ώρα που μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αποκλεισθεί σε αυτό το Μουντιάλ, όπου όλα παίζονται. Μαζί με τα παιδιά μας, βγήκαμε να πανηγυρίσουμε τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας. Ζήτω ο Σαμαράς και το ωραίο του πέναλτι» δήλωσε η Μαρία Πετροπούλου, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, εν μέσω βροχής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.