Η Ισπανία ήξερε πως το ματς με την Αυστραλία δεν είχε καμία σημασία, γιατί είχε αποκλειστεί ήδη… Ωστόσο, οι «φούριας ρόχας» αποχαιρέτησαν σαν… πρωταθλητές το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, επικρατώντας με σκορ 3-0, στο τελευταίο τους παιχνίδι για το δεύτερο όμιλο.

Ο Νταβίντ Βίγια στο 36ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Φερνάντο Τόρες να διπλασιάζει τα τέρματα των Ισπανών στο 69’ και τον Χουάν Μάτα να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 82’.

Η βαθμολογία του β’ ομίλου:

1. Ολλανδία 9
2. Χιλή 6
3. Ισπανία 3
4. Αυστραλία 0

Έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα στους δύο πρώτους αγώνες, το συγκεκριμένο ματς ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ισπανία ήταν… αγγαρεία. Αυτό έδειχναν πως έκαναν οι δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το πρώτο 20λεπτο να ήταν τόσο… ανιαρό, αφού δεν είχε ούτε μία τελική! Οι πρώτοι που αποφάσισαν να ανεβάσουν λίγο το ρυθμό τους και να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, ήταν οι «φούριας ρόχας», οι οποίοι είχαν δύο πολύ καλές στιγμές μέσα σε ένα δίλεπτο. Από ‘κει και πέρα, το παιχνίδι έδειχνε να μπαίνει ξανά στον… αυτόματο πιλότο, ώσπου, ο Βίγια με ένα εξαιρετικό τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο, με το σκορ να μένει μέχρι το τέλος.

Το ίδιο κακό με το πρώτο, ήταν και το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Η Αυστραλία έδειχνε από το ξεκίνημα τη διάθεση να ισοφαρίσει, ωστόσο οι προσπάθειες των παικτών της δεν έβρισκαν στόχο. Οι «φούριας ρόχας» δεν έδειχναν τρομερή διάθεση και για δεύτερο τέρμα, ωστόσο ο Φερνάντο Τόρες… θυμήθηκε την κλάση του και με ένα ωραίο πλασέ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Από την άλλη, τα «καγκουρό» παραδόθηκαν και έδειχναν να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Τη χαλαρότητα αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε, με τον Μάτα να κάνει το 3-0 στο 82’ και αυτό να ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Αυστραλία (Ποστέκογλου): Ράιαν, Ντάβιντσον, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Τάγκαρτ (46’ Χάλοραν), Όαρ (61’ Τροΐζι), Μπόζανιτς (72’ Μπρεσιάνο), Γιέντινακ, ΜακΚάι, ΜακΓκόουαν, Ουίλκινσον.

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Γκαλέκοβιτς, Μίλιγκαν, Ράιτ, Χόλαντ, Βίντοσιτς, Λουόνγκο, Κέιχιλ, Φράνιτς.

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Ρέινα, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Ινιέστα, Βίγια (57’ Μάτα), Τόρες, Τσάμπι Αλόνσο (84’ Σίλβα), Ράμος, Κόκε, Τζόρντι Άλμπα, Καθόρλα (68’ Φάμπρεγας).

Στον πάγκο: Κασίγιας, Ντε Χέα, Πικέ, Χάβι Μαρτίνεθ, Τσάβι, Πέδρο, Μπουσκέτς, Ντιέγκο Κόστα, Αθπιλικουέτα.

Πηγή: Sport-fm.gr