Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ είναι γεγονός: Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, η Κόστα Ρίκα επικράτησε με σκορ 3-1 της Ουρουγουάης, με τον Τζόελ Κάμπελ, που είδαμε φέτος να αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση και να… ανεβάζει τις μετοχές του κατακόρυφα.

Οι Ουρουγουανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καβάνι στο 24′, όμως η συνέχεια ανήκε στους Κοσταρικανούς, που μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, στο 54′ ισοφάρισαν με δυνατό σουτ του Τζόελ Κάμπελ, ενώ μόλις τρία λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ντουάρτε πήρε ωραία κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα για το 2-1.

Η Κόστα Ρίκα ολοκλήρωσε το θρίαμβό της στο 85′, με έξυπνο πλασέ του Ουρένια, που είχε περάσει στο παιχνίδι σαν αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα, μετά από εξαιρετική ασίστ του Κάμπελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του αγώνα βγήκε και η πρώτη κόκκινη κάρτα της φετινής διοργάνωσης, και την είδε ο Ουρουγουανός Μάξι Περέιρα για βίαιο μαρκάρισμα στον Τζόελ Κάμπελ.

Πλέον, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Ουρουγουάη, καθώς ακολουθούν τα πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια με Ιταλία και Αγγλία, ενώ μένει να δούμε αν η Κόστα Ρίκα θα καταφέρει να κάνει την υπέρβαση και κόντρα στις δύο αυτές ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.