Η ΕΠΟ, ύστερα από τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, αναγκάστηκε να ανακοινώσει την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αν και αυτό δεν ήταν στα σχέδιά της.

Σήμερα, όμως, ο Φερνάντο Σάντος θα αποκαλύψει τους 23 διεθνείς που θα πάρει μαζί του στη χώρα του καφέ, αποκλείοντας επτά από τη «γαλανόλευκη» (11:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Την προεπιλογή, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή, αποτελούν οι εξής:

Τερματοφύλακες:
Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί:
Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Μέσοι:
Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Στέφανος Αθανασιάδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).

Όλα δείχνουν ότι εκτός από τους γκολκίπερ θα μείνει ο Τζόρβας, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει για τους Καράμπελα, Καρέλη, Αθανασιάδη και Φορτούνη. Ένας εκ των Ταχτσίδη και Σάμαρη θα πάει στην ποδοσφαιρική γιορτή του καλοκαιριού, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να είναι φαβορί έναντι του παίκτη της Τορίνο. Μία θέση «παίζεται» για το κέντρο της άμυνας μεταξύ του Βαγγέλη Μόρα και του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Στην προεπιλογή δεν συμπεριελήφθησαν οι Σηφάκης, Νίνης και Σιόβας, με τους δύο πρώτους να μην έχουν παίξει αρκετά φέτος και ο τρίτος επειδή είχε τραυματιστεί σοβαρά. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους διεθνείς που είχαν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, έκαναν ατομικό πρόγραμμα για να διατηρηθούν στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Πηγή: sport-fm.gr