Με γκολ του Καζεμίρο στο 100ο λεπτό της αναμέτρησης η Βραζιλία επικράτησε με 2-1 της Κολομβίας και πλέον περιμένει την ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση του Α’ ομίλου για να μάθει αντίπαλο.

Η Βραζιλία αν και τα βρήκε σκούρα τελικά κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη (2-1) στο στάδιο Νίλτον Σάντος, για την 4η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Copa America.

Αρχικά το σκορ άνοιξε η Κολομβία στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από σέντρα του Κουαδράδο από δεξιά, ο Ντίαζ με ένα απίστευτο ανάποδο βολ-πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Κολομβία έγινε και η πρώτη χώρα που σκοράρει εναντίον της Σελεσάο.

Η Βραζιλία παρά την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες που είχε, δυσκολευόταν να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο, όλα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στο 78′ ο Νεϊμάρ θέλησε να πασάρει, η μπάλα χτύπησε στον διαιτητή και άλλαξε πορεία. Οι Κολομβιανοί… σταμάτησαν περιμένοντας από τον Πιτάνα να σταματήσει το παιχνίδι. Εκείνος όμως δεν το έκανε, οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν το ματς και ο Φιρμίνο έκανε το 1-1.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Κολομβίας, το γκολ μέτρησε κανονικά ακόμα και μετά τη χρήση VAR. Η Βραζιλία κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η μπάλα πήγε συστημένη στο κεφάλι του Καζεμίρο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ και από εκεί στα δίχτυα της εστίας του Οσπίνα για το τελικό 2-1.

Ετσι, μετά από αυτή τη νίκη η Βραζιλία παραμένει στην 1η θέση με 9 βαθμούς, ενώ από την άλλη η Κολομβία τους αγώνες της με 4 βαθμούς και στην 2η θέση. Θυμίζουμε πως η Σελεσάο έχει προκριθεί ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική.

COPA AMERICA

1ος Όμιλος (Νότιος)
Αργεντινή 7 (3-1)
Χιλή 5 (3-2)
Παραγουάη 3 (3-1)
Ουρουγουάη 1 (1-2)
Βολιβία 0 (1-4)

2ος Όμιλος (Βόρειος)
Βραζιλία 9 (9-1)
Κολομβία 4 (3-4)
Περού 4 (4-7)
Ισημερινός 2 (4-5)
Βενεζουέλα 2 (2-5)

Πηγή: gazzetta.gr