Πιθανή είναι η επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων της Serie A από τις 4 Μαΐου, με τρία σενάρια να «παίζουν» για ολοκλήρωση της σεζόν τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι επιτελείς της Λίγκας σκέφτονται να κινηθούν στα χνάρια της Γερμανίας, με προγράμματα των παικτών που θα γίνονται με την απαιτούμενη απόσταση για λόγους ασφαλείας.

Τα τρία σενάρια για επιστροφή στη δράση, αφορούν τις εξής ημερομηνίες: 24 Μαΐου, 31 Μαΐου και 7 Ιουνίου, με εξήμισι εβδομάδες να δίνονται για να πραγματοποιηθούν οι 13 αγωνιστικές που απομένουν στην Α’ κατηγορία της χώρας.

Άλλωστε, η FIFA και η UEFA έδωσαν την ευχέρεια στους συλλόγους να επεκτείνουν τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στα τέλη αυτού του Ιουνίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν με τον πιο ομαλό -στα πλαίσια του δυνατού- τρόπο.

Πάντως, θα υπάρξουν και κάποιοι παίκτες που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε καραντίνα. Κάτι που αυτήν την περίοδο ισχύει για αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, η Ίντερ έδωσε προθεσμία μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να επιστρέψουν πίσω έχουν οι ξένοι ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στις χώρες τους αυτές τις ημέρες, εξαιτίας των όσων συμβαίνουν εξαιτίας του κορονοϊού.

Η διοίκηση του συλλόγου της Λομβαρδίας είχε παραχωρήσει ειδική άδεια σε όσους αθλητές της δεν είναι Ιταλοί, ώστε να επιστρέψουν στις χώρες τους καν είναι μαζί με τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, μέχρι την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ιταλία, ώστε να ξεκινήσει η δεκαπενθήμερη απομόνωση στα σπίτια τους, όπως συμβαίνει με όσους προέρχονται ή επιστρέφουν από το εξωτερικό.