Η πρόκριση της Αιγύπτου στο Μουντιάλ της Ρωσίας σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού στους κατοίκους της χώρας που περιμένουν πως και πως την έναρξη της διοργάνωσης. Εκεί, η ομάδα τους θα αγωνιστεί στον 1ο όμιλο όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τους διοργανωτές, την Σαουδική Αραβία και την Ουρουγουάη.

Είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία τους που οι «Φαραώ» θα λάβουν μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, 28 χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή, στη διοργάνωση της Ιταλίας το 1990.

Η ομάδα που προπονεί ο παλιός μας γνώριμος  (εργάστηκε τη διετία 2009-2011 στον Άρη), Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει ως ηγέτη τον σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, τον άνθρωπο που την έστειλε στο Μουντιάλ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του καθοριστικού αγώνα με το Κονγκό (νίκη 2-1).

Mohammed Nufal

Εκείνο το γκολ έστειλε τους συμπατριώτες στον έβδομο ουρανό, και αποτέλεσε το έναυσμα για μια ολονύχτια γιορτή στις πόλεις της χώρας.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την έναρξη της διοργάνωσης, κάποιοι ετοιμάζονται να μεταβούν στη Ρωσία για να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια της Εθνικής Αιγύπτου.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μοχάμεντ Νουφάλ, ο οποίος επέλεξε να ταξιδέψει στη Ρωσία με το ποδήλατό του!

νουφαλ

Η Αίγυπτος ρίχνεται στη μάχη του Μουντιάλ στις 15 Ιουνίου αντιμετωπίζοντας την Ουρουγουάη στο «Κεντρικό Στάδιο του Γεκατερίνμπουργκ» και στόχος του 24χρονου είναι να δώσει το «παρών» στον αγώνα.

Το ταξίδι του ξεκίνησε το Σάββατο 14 Απριλίου από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου συνοδεία φίλων και συγγενών.

Η αποστολή του βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολη είναι καθώς θα πρέπει να καλύψει σχεδόν 5.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας με το ποδήλατό του τρεις Ηπείρους. Σκοπεύει να φτάσει στον προορισμό του περνώντας από Ιορδανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία. Για λόγους ασφάλειας θα παρακάμψει Συρία και Ιράκ χρησιμοποιώντας αεροπλάνο.

«Είναι περισσότερο για το ταξίδι, παρά για τον προορισμό. Αν ήταν απλά για το Μουντιάλ θα έπαιρνα αεροπλάνο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να δω νέα πράγματα», δήλωσε λίγο πριν ανέβει στο mountain bike του και ξεκινήσει την πολυήμερη περιπέτειά του.

Μαζί του έχει πάρει τα απολύτως απαραίτητα, όπως GPS, κάποια ανταλλακτικά, επιπλέον κινητό τηλέφωνο, μπαταρίες και εξοπλισμό κατασκήνωσης. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα διανυκτερεύει είτε στη σκηνή του, είτε σε κάποια hostels, είτε σε σπίτια ξένων που θα του προσφέρουν τη φιλοξενία τους.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου σε έντεκα πόλεις με τη συμμετοχή 32 ομάδων.