Η ιστορία της ανανέωσης συμβολαίου του Τζίτζο Ντοναρούμα είχε τραβήξει πολύ και τα… σύννεφα που είχαν εμφανιστεί στις σχέσεις των δύο πλευρών, προέβλεπαν ότι κάποια στιγμή θα έρθει «καταιγίδα». Αυτή ξέσπασε χθες, όταν ο μάνατζερ του 18χρονου πορτιέρε ανακοίνωσε στους ανθρώπους του συλλόγου ότι ο πελάτης του δεν πρόκειται να δεχθεί την πρόταση που τους έκαναν εκείνοι.

Ο Μίνο Ραϊόλα είχε ζητήσει παράταση από τους ανθρώπους της Μίλαν για να απαντήσει στην πρόταση που έκαναν στον Ντοναρούμα. Η απάντηση, όμως, δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν στον σύλλογο της Λομβαρδίας, καθώς είχε διαφανεί ότι ο σκληρός στις διαπραγματεύσεις ατζέντης, δεν έδειχνε διάθεση υποχώρησης στη βασική απαίτηση: να είναι χαμηλή η ρήτρα αποδέσμευσης του Τζίτζο.

Οι «ροσονέρι» έκαναν λόγο για κοροϊδία από πλευράς Ραϊόλα. Η ρήτρα 10 εκατ. ευρώ (τόση φέρεται να ζητήθηκε) για τον παίκτη που αποτελεί το Νο1 ταλέντο στον κόσμο στη θέση του τερματοφύλακα, θα ήταν μικρή ακόμη και για ομάδα της Serie B. Πόσω μάλλον για έναν σύλλογο που έχει ανέβει επτά φορές στην κορυφή της Ευρώπης και αυτήν τη στιγμή δεν φείδεται χρημάτων.

Συνήθως, όταν τέτοιες ιστορίες δεν έχουν αίσιο τέλος, ο κόσμος της ομάδας «πυροβολεί» προς όλες τις πλευρές. Όμως, σε αυτήν την περίπτωση όλο το ανάθεμα πέφτει στον Ναπολιτάνο μάνατζερ. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν εξελίχθηκε θετικά για τη Μίλαν η ανανέωση σε συμβόλαιο μεγάλου ονόματος της ομάδας, που έχει ατζέντη τον Ραϊόλα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είχε αποχωρήσει επίσης με άδοξο τρόπο από το κλαμπ.

Τι αναμένεται να συμβεί πλέον

Στους παίκτες που είναι μικροί σε ηλικία και δεν δέχονται επέκταση των συμβολαίων τους, οι σύλλογοι που έχουν δυναμική σαν αυτή της Μίλαν, συνήθως λειτουργούν εκδικητικά. Ο Νοτναρούμα δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι του 2018 με τους «ροσονέρι», διάστημα στο οποίο θα παραμείνει στις τάξεις της ομάδας, αλλά αναμένεται να μην ξαναφορέσει τα γάντια της.

Μάλιστα, από την Ιταλία ήδη προκύπτει ότι έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του 18χρονου Τζίτζο στο πρόσωπο ενός 17χρονου. Του Αλεσάντρο Πλιτσάρι, ο οποίος θεωρείται εξίσου ταλαντούχος με τον Ντοναρούμα. Μάλιστα, η Gazzetta dello Sport ότι ο Βιντσέντσο Μοντέλα ήδη τον προετοιμάζει για Νο1 στη σεζόν που έρχεται.

Άλλωστε, οι «ροσονέρι» θα το πάνε το θέμα και κάπως… εγωιστικά, θέλοντας να αποδείξουν στον Ντοναρούμα ότι ο παίκτης εξαρτάται από την ομάδα και όχι το αντίθετο.