Την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά το Παναθηναϊκό Στάδιο είχε ο Αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σμιθ, ο οποίος συνοδευόμενος από την οικογένειά του επισκέφθηκε το Καλλιμάρμαρο με ξεναγό τον Σπύρο Καπράλο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο κ. Σμιθ περιηγήθηκαν μαζί στον χώρο που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, χρησιμοποιώντας μάλιστα το ατομικό σύστημα ξενάγησης.

«Ένα όμορφο μνημείο στο πνεύμα των αρχαίων και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την καταπληκτική ξενάγηση», έγραψε αμέσως μετά στο βιβλίο επισκεπτών του Παναθηναϊκού Σταδίου ο Αμερικανός πρέσβης.

Έπειτα από τις ενέργειες της ΕΟΕ, το Παναθηναϊκό Στάδιο έχει ανοίξει τις πύλες του για το κοινό από τις 15 Απριλίου και από τότε το έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 58.000 Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και ο αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζανγκ Ντε Γιάνγκ.

πηγή: gazzetta