Συνέντευξη στην «Slovenske Novice» της Σλοβενίας, παραχώρησε ο Άντραζ Σπόραρ, επί τη ευκαιρία της παρουσίας του στην Εθνική Ομάδα της πατρίδας του για τους αγώνες των προκριματικών του EURO2024.

Ο 28χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με το ΑΠΕ αναφέρθηκε στην εφετινή πρώτη σεζόν του με το «τριφύλλι», υποστήριξε πως η ΑΕΚ πήρε δίκαια τον τίτλο, ενώ τόνισε πως οι «πράσινοι» μπορούν να τα καταφέρουν την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά ο Σπόραρ μίλησε στο σλοβενικό Μέσο:

-Για τη φετινή σεζόν του με τον Παναθηναϊκό:

«Είχα μία πολύ επιτυχημένη σεζόν στον Παναθηναϊκό, η πρώτη μου στην Ελλάδα. Ήμουν ο κορυφαίος σκόρερ στην ομάδα. Παλέψαμε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα και ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που έφτασε ο σύλλογος τόσο κοντά. Ήμασταν μπροστά όλη τη σεζόν, υπήρχε μία ευφορία. Στα playoffs όμως πετάξαμε βαθμούς και χάσαμε λίγη από την τύχη μας. Η ΑΕΚ ήταν η επάξια πρωταθλήτρια. Φυσικά και υπάρχει πικρία για το ότι χάσαμε το πρωτάθλημα, αφού για εννέα μήνες ήμασταν πρώτοι. Μπορεί του χρόνου να τα καταφέρουμε».

-Για το γεγονός ότι τερμάτισαν πιο ψηλά στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό:

«Αν ρωτούσες τους φιλάθλους πριν από τη σεζόν τι θέλουν, πιθανότατα όλοι θα απαντούσαν ότι πρέπει να είμαστε μπροστά από τον Ολυμπιακό. Όμως όσο πλησίαζε η κατάκτηση τόσο πιο κυρίαρχη επιθυμία ήταν το τρόπαιο. Κάθε παιχνίδι, μέσα ή έξω, ήταν sold-out. Κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση είχε τον κόσμο μας στην κερκίδα. Πιστεύω ότι του χρόνου θα ισχύει το ίδιο».

-Για τα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Είναι δύσκολο να τα περιγράψω. Σας προτείνω να πάτε να δείτε από κοντά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό είναι «τρέλα». Δεν μπορείς να ακούσεις στο ένα μέτρο όταν είσαι στο γήπεδο. Τα ντεσιμπέλ είναι απίστευτα. Όταν, δε, παίζεις εκτός, νιώθεις ότι όλοι σε μισούν μέσα απ’ τα… βάθη της ψυχής τους.»

-Για την σύντροφο του και το παιδί του που περιμένουν:

«Φυσικά και έχει έρθει μαζί μου η Μία. Περιμένουμε το παιδί μας το οποίο θα γεννηθεί τον Αύγουστο και θα είναι αγοράκι».