Στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με γκολ του Ρόντρι στο 68ο λεπτό νίκησε με 1-0 την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη και κατέκτησε το Champions League, ολοκληρώνοντας με ονειρικό τρόπο τη σεζόν αφού είχαν προηγηθεί οι κατακτήσεις και του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου Αγγλίας.

Η λογική έλεγε ότι οι Άγγλοι θα έπαιρναν από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας και έτσι έγινε, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να έχει στο 6′ την πρώτη φάση του τελικού με το πλασέ εντός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ. Ενθαρρυντικό ξεκίνημα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, υπό την έννοια πως δυσκολευόταν να κάνει το παιχνίδι της.

Οι Ιταλοί ήταν σωστά παραταγμένοι, πρόσεχαν ώστε να μην αφήνουν κενούς χώρους και κατάφεραν να δώσουν στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελαν, ο οποίος ήταν αρκετά πιο χαμηλός από ό,τι θα ήθελαν οι «Πολίτες». Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς τη μεγάλη φάση, αν εξαιρέσουμε αυτή στο 27′, όταν ο Ντε Μπρόινε πέρασε την κάθετη για τον Χάαλαντ αλλά ο Ονάνα απέκρουσε.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη προσπάθεια του Βέλγου άσου αφού στη συνέχεια τραυματίστηκε και στο 36′ αντικαταστάθηκε από τον Φόντεν, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ και χωρίς καλές στιγμές, αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία του Χάαλαντ. Στο β’ μέρος, όμως, ήρθαν κι αυτές…

Στο 58′ η λάθος εκτίμηση του Ακάντζι έδωσε μεγάλη ευκαιρία στην Ίντερ με τον Λαουτάρο αλλά ο Αργεντίνος αντί να δώσει στον Λουκάκου πήγε να πλασάρει τον Έντερσον που απέκρουσε, για να πιέσουν στη συνέχεια οι Άγγλοι, ψάχνοντας τον τρόπο για να φτάσουν στο γκολ. Τρόπος που βρέθηκε στο 68′ τελικά, όταν ο Σίλβα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ρόντρι με ωραίο πλασέ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε, πλέον, το προβάδισμα, αλλά αυτή του Σιμόνε Ιντσάγκι αντέδρασε άμεσα και έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 71′, όταν ο Ντιμάρκο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά πήγε για το 1-1 με νέα κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στον… Λουκάκου. Οι Ιταλοί ήταν πλέον υποχρεωμένοι να παίξουν πιο ανοιχτά και στο 77′ χρειάστηκαν την επέμβαση του Ονάνα στο τετ α τετ με τον Φόντεν για να παραμείνουν στο παιχνίδι, έχοντας τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 88′ με την κοντινή κεφαλιά του Λουκάκου, την οποία απέκρουσε εξ επαφής ο Έντερσον!

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Στόουνς (82′ Γουόκερ), Ντίας, Ακέ, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (36′ Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Ιντερ: Ονάνα, Νταρμιάν (84′ Ντ’Αμπρόζιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76′ Γκόσενς), Ντάμφρις (76′ Μπελανόβα), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχανόγλου (84′ Μχιταριάν), Ντιμάρκο, Τζέκο (57′ Λουκάκου), Λαουτάρο.