Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League έκανε η Γουέστ Χαμ που βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 της Άλκμααρ, ενώ φαβορί για την πρόκριση είναι πλέον και η Βασιλεία που επίσης έχανε, αλλά εκτός έδρας, από τη Φιορεντίνα και ανέτρεψε την κατάσταση νικώντας με 2-1.

Στο Λονδίνο η Άλκμααρ παρατάχθηκε με βασικούς τούς Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκο, οι οποίοι πανηγύρισαν, μαζί με τους συμπαίκτες τους, το 0-1 από το σουτ του Ράιντερς εκτός περιοχής στο 41′. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Γουέστ Χαμ έκανε την ανατροπή…

Στο 66′ ο Μπενραχμά με πέναλτι έκανε το 1-1 και στο 76′ ήρθε και το 2-1: Εκτέλεση κόρνερ, γύρισμα του Ράις, κεφαλιά του Αγκέρ, απόκρουση του Ράιαν και γκολ από τον Αντόνιο στην επαναφορά.

Σοκ για τη Φιορεντίνα

Την ίδια ώρα, στη Φλωρεντία, η Φιορεντίνα με κεφαλιά του Καμπράλ στο 25ο λεπτό άνοιξε το σκορ κόντρα στη Βασιλεία, αλλά στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα πάνω-κάτω… Στο 71′ ο Ντιούφ με ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 1-1 και στο 93′ ο Αμντουνί έγραψε από κοντά το 1-2 παγώνοντας το Αρτέμιο Φράνκι και δίνοντας στους Ελβετούς τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό.