Η ΑΕΚ επιθυμεί να προχωρήσει στην αγορά του Ορμπελίν Πινέδα που είναι δανεικός από τη Θέλτα αλλά η απάντηση της ισπανικής ομάδας στην πρώτη πρόταση που έγινε ήταν αρνητική, με τα ΜΜΕ στο Μεξικό να τονίζουν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με στόχο ένα deal που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Ο Μεξικανός χαφ ήταν επιλογή του Ματίας Αλμέιδα που τον ήξερε πολύ καλά έχοντας συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, με τη διοίκηση να συμφωνεί με την ισπανική ομάδα για τον μονοετή δανεισμό του. Δανεισμός που φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του, με την Ένωση να επιθυμεί την αφορά του παίκτη, ο οποίος κέρδισε τους πάντες με την απόδοσή του.

Έτσι, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στο Μεξικό, έκανε ήδη την πρώτη πρόταση στη Θέλτα, η απάντηση της οποίας όμως ήταν αρνητική. Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν αναφέρεται το ύψος αυτής της πρότασης, αναφέρεται όμως ότι οι δύο ομάδες θα τα πουν κι άλλες φορές τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να φτάσουν σε συμφωνία.

Αυτό, άλλωστε, θέλει και ο ίδιος ο Πινέδα, ο οποίος είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και επιθυμεί να παραμείνει, βλέποντας την ομάδα να έχει μπει στον σωστό δρόμο και να έχει και την προοπτική της συμμετοχής στο Champions League την επόμενη σεζόν.