Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στον Παναιτωλικό και να πάρει τη νίκη με 3-2 χάτη σε πέναλτι του Εραμούσπε, με αποτέλεσμα να πάει στους 27 βαθμούς, έχοντας πίσω του τη Λαμία (26), τον Ιωνικό (25) και τον Λεβαδειακό (24).

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 11′ με τον Τζίνο που πλάσαρε αδύναμα μετά την πάσα του Παμλίδη, ο οποίος τελικά έδωσε τη λύση τρία λεπτά μετά, στο 14′, κάνοντας το 1-0 με τρομερό σουτ εκτός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν πτοήθηκαν και στο 24′ έκαναν το 1-1 με ωραίο πλασέ του Χουάνπι εντός περιοχής μετά το στρώσιμο από τον Ξενιτίδη.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για ημίχρονο με το σκορ στο 1-1 και στο 56′ ο Καρέλης με προβολή από κοντά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι, έκανε το 1-2. Εξέλιξη που πάγωσε τους Ηπειρώτες, οι οποίοι όμως κατάφεραν να συνέλθουν άμεσα και να ισοφαρίσουν.

Στο 62′ ο ΠΑΣ πήρε πέναλτι, ο Ανέστης απέκρουσε την εκτέλεση του Ερασμούσπε, αλλά στην επαναφορά, έπειτα από… περιπέτειες, ο Παμλίδης με σουτ έγραψε το 2-2 και έβαλε ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης. Μία νίκη που ήρθε τελικά στο 77′, όταν ο Μάρτενσον έκανε χέρι και ο διαιτητής έδειξε για δεύτερο φορά το σημείο του πέναλτι, με τον Εραμούσπε να εκτελεί ξανά και να νικάει αυτή τη φορά τον Ανέστη (3-2).

Μεγάλη νίκη, επομένως, για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έκανε βήμα παραμονής.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Ροσέρο (87′ Μπορταγκαράι), Γκίνο, Λιάσος (51′ Μπιλμπάο), Μορέιρα (82′ Τζήμας), Μπάλαν, Παμλίδης.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (68′ Αναστασόπουλος), Ντίας, Μάρτενσον (85′ Σενγκέλια), Ξενιτίδης (71′ Ντουάρτε), Κολοβός (84′ Μπουζούκης), Χουάνπι (85′ Σίλβα), Καρέλης.