Με δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη η Άλκμααρ νίκησε με 2-0 την Άντερλεχτ και τελικά την απέκλεισε στα πέναλτι και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Europa Conference League όπου βρίσκονται και τα φαβορί Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ, οι οποίες απέκλεισαν τις Λεχ Πόζναν και Γάνδη αντίστοιχα.

Στην Ολλανδία η Άλκμααρ είχε δύσκολη αποστολή αφού είχε ηττηθεί με 2-0 από την Άντερλεχτ πριν μία εβδομάδα στο Βέλγιο, αλλά στο 14′ ήταν ήδη μπροστά με… 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Παυλίδη! Το πρώτο με πέναλτι και το δεύτερο ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια αντεπίθεση. Κάποιο άλλο γκολ, όμως, δεν μπήκε στη συνέχεια και τελικά όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, με την Άλκμααρ να επικρατεί με 4-1 και να παίρνει την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

Εκεί, οι Ολλανδοί θα αντιμετωπίσουν τη Γουέστ Χαμ που συνέτριψε με 4-1 τη Γάνδη στη ρεβάνς της ισοπαλίας με 1-1 στο Βέλγιο, ενώ… περιπετειώδη πρόκριση πήρε η Φιορεντίνα κόντρα στη Λεχ Πόζναν. Οι Ιταλοί είχαν νικήσει με 4-1 στην Πολωνία αλλά βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 εντός έδρας και όλα έδειχναν παράταση, αλλά με δύο γκολ των Σοτίλ και Καστροβίλι το σκορ έγινε 2-3, με την ομάδα της Φλωρεντίας να παίρνει την πρόκριση για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία που νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τη Νις στη ρεβάνς της ισοπαλίας με 2-2.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άλκμααρ – Άντερλεχτ 2-0 (4-1 στα πέναλτι)
Φιορεντίνα – Λεχ Πόζναν 2-3
Γουέστ Χαμ – Γάνδη 4-1
Νις – Βασιλεία 1-2