Ήταν Ιανουάριος του 2021 όταν η Τσέλσι ανακοίνωνε την απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ και είναι Μάρτιος του 2023 τώρα που ανακοινώνει την επιστροφή του προκειμένου να διαδεχθεί τον Γκρέιαμ Πότερ, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να είναι ως το τέλος της σεζόν, όταν οι Λονδρέζοι θα αναζητήσουν… κανονικό προπονητή για την επόμενη σεζόν.

Ο Λάμπαρντ είναι ένας από τους θρύλους του κλαμπ λόγω όσων πέτυχε ως ποδοσφαιριστής και μπορεί στο πρώτο πέρασμά του ως προπονητής να μην τα πήγε και τόσο καλά, τώρα όμως θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Έστω για λίγους μήνες.

Έχοντας απολύσει τον Πότερ μετά τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα, η Τσέλσι κατέληξε στη λύση του Λάμπαρντ που θα αναλάβει ως υπηρεσιακός προπονητής για να βγει η σεζόν, αφού η διοίκηση θέλει να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός δυνατού προπονητή το καλοκαίρι, με τον Λουίς Ενρίκε να θεωρείται το φαβορί τις τελευταίες μέρες.

««Εύκολη απόφαση για μένα, είναι ο σύλλογός μου. Είμαι επίσης πολύ πρακτικός άνθρωπος. Ακολούθησα διαφορετικό μονοπάτι από τότε που έφυγα από την Τσέλσι, αλλά επέστρεψα γιατί μου ζητήθηκε και το έκανα με την πεποίθηση ότι μπορώ να βοηθήσω μέχρι το τέλος της σεζόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ευκαιρία και ευγνωμονώ τη διοίκηση. Έχω καλή γνώση της ομάδας, του προπονητικού κέντρου, του γηπέδου και των φιλάθλων και θα κάνω το καλύτερο δυνατό», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Λάμπαρντ μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του.