Ο Λεβαδειακός πήγε στην Κρήτη με στόχο να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει ζωντανό στη μάχη της παραμονής και τα κατάφερε με το τελικό 1-1, αν και έμεινε και μια πικρία για την ισοπαλία αφού κατάφερε να προηγηθεί και παρέμενε μπροστά μέχρι και το 73ο λεπτό, όταν δέχθηκε την ισοφάριση από τον ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί δεν είχαν και δεν έχουν ιδιαίτερο κίνητρο στα πλέι άουτ αφού είναι σίγουροι για την παραμονή τους, οι Βοιωτοί όμως καίγονταν και καίγονται για θετικά αποτελέσματα. Έτσι, προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί από νωρίς και τα κατάφεραν στο 15′, όταν ο Νίκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα, με συνέπεια η μπάλα να φύγει αρκετά άουτ.

Ένα 10λεπτο μετά, στο 25′, η ομάδα της Λιβαδειάς είχε νέα ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη αλλά ο Σαχπεκίδης δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον Μανδά, ο οποίος κράτησε το 0-0. Στο 31′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πλησιάσουν στο γκολ με την κεφαλιά του Ντίκο και το σουτ του Μπάκιτς αμέσως μετά αλλά ο Γκροφ αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε χωρίς γκολ, αλλά στο ξεκίνημα του δεύτερου ήρθε κι αυτό… Στο 48′ ο Γιαννιώτας εκτέλεσε κόρνερ και ο Νίκας με γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-1, δίνοντας το προβάδισμα στον Λεβαδειακό. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά το σουτ του Μπαλογιάννη στο 51′ έφυγε λίγο άουτ και στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε.

Αυτό, βέβαια, δεν ενοχλούσε και ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους αφού είχαν το σκορ που ήθελαν, αλλά στο 73′ ο Μπάκιτς με ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 92′ ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τη σκαστή κεφαλιά του Βινίσους που απέκρουσε ο Μανδάς.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (64′ Περέα), Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (64′ Νέιρα), Θοράρινσον, Μπάκιτς (81′ Γκρόνινγκ), Μπαλογιάννης, Ντίκο.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Παζ (52′ Τεντάκης), Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (84′ Τορό), Νίκας (84′ Σβάρκα), Γιαννιώτας (64′ Γερεμέγιεφ), Σεχπεκίδης (84′ Μπελμόντε).