Η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να φτάσει ως τους «16» του Europa Conference League και η ευρωπαϊκή πορεία της κάπου εδώ λαμβάνει τέλος, αφού στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκε με 0-2 εντός έδρας από τη Γουέστ Χαμ και προφανώς δεν μπορεί να το ανατρέψει στη ρεβάνς, ενώ η Φιορεντίνα νίκησε με 1-0 τη Σίβασπορ και η Άντερλεχτ με τη Βιγιαρεάλ έμειναν στο 1-1 στην αναμέτρησή τους στο Βέλγιο.

Για την ΑΕΚ Λάρνακας η παρουσία της στους «16» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ακόμη κι αν αυτή είναι το Europa Conference League, αποτελεί επιτυχία, αλλά δεν θα καταφέρει να πάει πιο μακριά αφού η Γουέστ Χαμ, όπως φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι, είναι πολύ υψηλό εμπόδιο. Οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έφτασαν στο 0-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, από το πρώτο ημίχρονο, χάρη στα γκολ του Μικαΐλ Αντόνιο στο 36′ (κεφαλιά) και στο 45′ (πλασέ).

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια, η Φιορεντίνα με γκολ του Μπαράκ νίκησε με 1-0 τη Σίβασπορ αν και είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ το Άντερλεχτ – Βιγιαρεάλ έληξε ισόπαλο: 0-1 στο 28′ ο Τριγκέιρος, 1-1 στο 57′ ο Ντρέγιερ.

Η Νις με γκολ του Αγιούμπ Αμραουί στο φινάλε του πρώτου μέρους πέρασε με 1-0 από την έδρα της Σέριφ Τίρασπολ, ενώ θεαματικό ήταν το Βασιλεία – Σλόβαν Μπρατισλάβας που έληξε 2-2. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 6′ με τον Αμντουνί, οι Σλοβάκοι ισοφάρισαν στο 17′ με τον Μεντβέντεφ, ο Ζεκίρι στο 40′ έκανε το 2-1 για τη Βασιλεία, αλλά ο Αμπουμπακάρι ισοφάρισε 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο Βέλγιο η Γάνδη υποδέχθηκε τη Μπασακσεχίρ και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 16′ από το γκολ του Οκακά αλλά ισοφάρισε στο 35′ με τον Όρμπαν, ενώ η Λεχ Πόζναν με γκολ των Μίλιτς (39′) και Μαρτσίνσκι (82′) νίκησε με 2-0 την Τζουργκάρντεν και είναι φαβορί για την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα

ΑΕΚ Λάρνακας – Γουέστ Χαμ 0-2
Άντερλεχτ – Βιγιαρεάλ 1-1
Σέριφ – Νις 0-1
Βασιλεία – Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-2
Φιορεντίνα – Σίβασπορ 1-0
Γάνδη – Μπασακσεχίρ 1-1
Λεχ Πόζναν – Τζουργκάρντεν 2-0
Λάτσιο – Άλκμααρ 1-2 (8/3)