Μία συγκινητική κίνηση έκανε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της στα προκριματικά των 60 μέτρων γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 3η στην πρώτη προκριματική σειρά με επίδοση 7.26, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και πήρε το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό.

Ωστόσο, λίγο προτού αρχίσει η προκριματική σειρά, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου προχώρησε σε μία συγκινητική κίνηση.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, η Ελληνίδα δρομέας άγγιξε το σήμα του πένθους που είχε στη «στολή» της, το φίλησε και έδειξε τον ουρανό, αφιερώνοντας την κούρσα της στα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως δήλωσε η ίδια, έτρεξε για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. «Είμαι πολύ στενοχωρημένη από αυτό που έγινε στην Ελλάδα. Σήμερα έτρεξα για όλους αυτούς, ελπίζω να μη ξαναγίνει ποτέ κάτι παρόμοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά στην εμφάνισή της, η νεαρή πρωταθλήτρια τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την παρουσία μου σήμερα εδώ. Δεν είχα άγχος και μπήκα να τρέξω όσο καλύτερα μπορώ. Πιστεύω στον εαυτό μου και γι’ αυτό στον ημιτελικό θα διεκδικήσω μία ακόμη καλύτερη παρουσία».

Στον ημιτελικό, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε στην όγδοη θέση της 2ης ημιτελικής σειράς στα 60 μ. με 7.34 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η παρθενική εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για την 19χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια.