Η Premier League συστηματικά «σκοτώνει» το ποδόσφαιρο με τα τρελά ποσά που ξοδεύουν οι ομάδες της σε κάθε μεταγραφική περίοδο και η Τσέλσι το πήγε ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας την απόκτηση ενός Μιχάιλο Μούντρικ από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για 100 εκατ. ευρώ, δίνοντας του παράλληλα συμβόλαιο… 8,5 ετών (!), με τον ίδιο να παίρνει 7,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Οι Λονδρέζοι είναι η ομάδα που έχει ξοδέψει με διαφορά τα περισσότερα λεφτά από όλες μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, αδιαφορώντας πλήρως για το Financial Fair Play ή για οποιονδήποτε άλλο κανόνα φέρεται να έχει θέσει η UEFA.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, αποφάσισε να αποκτήσει τώρα τον Μούντρικ, τον οποίο ήθελε η Άρσεναλ. Πρόκειται για έναν 22χρονο Ουκρανό εξτρέμ που δεν έχει κάνει κάτι τρομερό ως τώρα ώστε να δικαιολογεί τα ποσά που στοίχισε η μεταγραφή του. Ποσά που ξεπερνάνε κάθε λογική και δείχνουν το πού βαδίζει το ποδόσφαιρο εξαιτίας της Premier League και των χρημάτων που ξοδεύουν αλόγιστα οι ομάδες τους χωρίς να έχουν απολύτως καμία τιμωρία από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Έτσι, η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιχάιλο Μούντρικ για 100 εκατ. ευρώ, με τον ίδιο να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2031 με ετήσιες απολαβές στα 7,5 εκατ. ευρώ και με τον διεθνή Τύπο να απορεί για το τι ακριβώς γίνεται και πού ακριβώς το πάνε οι Άγγλοι με τα λεφτά που ξοδεύουν χωρίς απολύτως καμία παρέμβαση της UEFA.